USD
НБУ
39.67
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.50
Готівка
42.95
Втрати орків: 4 6 8 7 2 0 (+1250)
USD
НБУ
39.67
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.50
Готівка
42.95

В Україні стартував цілодобовий онлайн-чат психологічної підтримки для чоловіків

Писати психологам можна з будь-яких питань, що викликають стрес: проблеми на роботі чи стосунках, переживання через війну, складнощі в регуляції гніву тощо
чоловік плаче_1
Ілюстративне фото
Джерело: відкриті джерела

В Україні з 19 листопада почав працювати онлайн-чат психологічної підтримки, особливість якого, що він призначений для чоловіків. Про це повідомили на сайті Фонду ООН у галузі народонаселення (UNFPA).

Онлайн-чат запустив UNFPA за підтримки уряду Великої Британії та у співпраці з громадською організацією "Інноваційні соціальні рішення". Програма безоплатна, анонімна й цілодобова.

"Писати можна в TelegramViber або на сайті. Кваліфіковані психологи з багаторічним досвідом проведуть консультацію в текстовому форматі. На добу можна звернутися один раз, також є обмеження за часом розмови - не більше 90 хвилин. Писати психологам можна з будь-яких питань, що викликають стрес: проблеми на роботі чи стосунках, переживання через війну, складнощі в регуляції гніву тощо", - розповіли в UNFPA.

Програмна менеджерка UNFPA Альона Зубченко зазначила, що за результатами опитування серед чоловіків, яке організація провела влітку 2022 року, з’ясувалося, що 90% респондентів не мали досвіду звернення за професійною психологічною підтримкою в будь-якому вигляді.

"Чоловіки в Україні часто живуть з думкою, що мають розв’язувати свої проблеми самостійно. Через це не звертаються за професійною допомогою. Майже кожен третій українець перебуває у стані значного дистресу, при якому людина не в змозі адаптуватися до стресових ситуацій та спричинених ними наслідків", - зазначила Зубченко.

Психологічна допомога

Джерело: відкриті джерела

Психологічна допомога українцям

Повномасштабна війна в Україні кидає багато викликів усім українцям. Багато людей зараз переживають складну ситуацію та безвихідь. Однак слід знати, що є куди звернутись за допомогою.

З 24 лютого в Україні працює безліч колл-центрів, пунктів та установ, які надають психологічну та матеріальну допомогу постраждалим, займаються пошуком зниклих безвісти чи поверненням незаконно депортованих до Росії.

Підтримка

Більше про допомогу читайте в нашому матеріалі.

Новини за темою: Говорити бабусі, яка з котом та козою сидить на даху, "дихай, заспокойся" – абсолютно недоречно, – психологиня Юлія Любшина

Відзначимо, майже чверть населення України – близько 10 мільйонів людей – можуть страждати від психічних розладів у зв’язку з війною. Про це заявив представник Всесвітньої організації охорони здоров’я в країні Ярно Хабіхт, пише The Guardian.

За словами представника, розлади включають тривогу, стрес і посттравматичний стресовий розлад (ПТСР), спричинений тривожними подіями. Крім того, на думку Хабіхта, додатково впливають на здоров’я українців і погодні умови, оскільки через постійний стрес знижуються бар’єрні функції організму, і ризик захворіти на простудні захворювання або грипом збільшується.

Новини за темою: В Україні хочуть реформувати ветеранську політику: Шмигаль назвав вісім головних завдань
Читайте також:
Виробник пластикової тари з Харківщини почав виготовляти дрони для ударів по тилу в РФ, - WSJ Виробник пластикової тари з Харківщини почав виготовляти дрони для ударів по тилу в РФ, - WSJ
На закупівлю дронів для ЗСУ уряд виділив ще 15,5 млрд гривень На закупівлю дронів для ЗСУ уряд виділив ще 15,5 млрд гривень
Ворог залишається активним: Плетенчук розповів про стратегію росіян на Херсонському напрямку Ворог залишається активним: Плетенчук розповів про стратегію росіян на Херсонському напрямку
Україна не буде примусово повертати чоловіків призовного віку з-за кордону, – Стефанішина Україна не буде примусово повертати чоловіків призовного віку з-за кордону, – Стефанішина