USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

В Україні ринкова економіка діє абсолютно у всіх галузях, окрім електроенергії, – Плачков

За його словами, електроенергетичний сектор працює в умовах соціалістичної планової економіки
Іван Плачков
Голова Всеукраїнської енергетичної асамблеї, екс-міністр палива та енергетики Іван Плачков в ефірі медіапроєкту Ukraine World News
Джерело: UWN

На сьогодні ми можемо констатувати, що ринкова економіка в Україні діє абсолютно у всіх галузях, абсолютно у всіх напрямках, крім електроенергії. Про це в інтерв'ю Ukraine World News заявив голова Всеукраїнської енергетичної асамблеї, ексміністр палива та енергетики Іван Плачков.

"Електроенергетичний сектор працює в умовах соціалістичної планової економіки. Тільки тарифи на електроенергію для населення зафіксовані, інші тарифи визначені так званими "прайскеп", які навіть для промислових підприємств не можуть бути вище таких... тільки для електроенергії. Що, де можна купити по фіксованих цінах? Нічого. А електроенергію ми купуємо по фіксованих", – наголосив він. 

За словами Плачкова, на сьогодні Україна має ретроенергетику, тому що ціни зафіксовані та не відповідають витратам. На його думку, причина в тому, що ціни на електроенергію в Україні завжди розглядали через електоральну призму, через рейтинги. 

"Кожне керівництво України думало: "Енергетика – вона потужна, на мій час якось достатньо буде, там хай думають наступні". А наступні думали те саме, наступні знову те саме: "Чому ті ціни не піднімали, зараз я підніму тарифи і зразу всі незадоволені".

Раніше

Стало відомо, що НКРЕКП схвалила проєкти рішень про підвищення тарифів НЕК "Укренерго" на 2024 рік. Також Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг пропонує переглянути тарифи на послуги з розподілу електричної енергії із застосуванням стимулюючого регулювання, із застосуванням методології "Витрати+" та на послуги постачальників універсальних послуг на 2024 рік.

Читайте також:
55% українців згодні з підвищенням тарифів на світло задля ремонту зруйнованих об’єктів інфраструктури, – дослідження 55% українців згодні з підвищенням тарифів на світло задля ремонту зруйнованих об’єктів інфраструктури, – дослідження
Електроенергія може здорожчати до 4 грн/кВт-год Електроенергія може здорожчати до 4 грн/кВт-год
Врятуватися від блекаутів. Кабмін створив штаб підготовки до опалювального сезону Врятуватися від блекаутів. Кабмін створив штаб підготовки до опалювального сезону
Тарифи на електроенергію можуть зрости Тарифи на електроенергію можуть зрости