USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 6 1 5 0 (+1096)
USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00

В Україні оновлюють один із магістральних газопроводів

Ремонтні роботи на газопроводі можна назвати наймасштабнішими за понад пів століття його експлуатації
газ
Джерело: відкриті джерела

Оператор українських газосховищ "Укртрансгаз" оновлює магістральний газопровід, який дозволить обирати та втілювати технологічні режими роботи західноукраїнських ПСГ у новому форматі. Про це повідомляє пресслужба НАК "Нафтогаз України".

У "Нафтогазі" ремонтні роботи на газопроводі характеризують як наймасштабніші за понад 50 років його експлуатації.

Зокрема, в рамках ремонту вже виконали:

  • демонтаж майже 11 км газопроводу;
  • очистку труби від застарілої ізоляції;
  • візуально-оптичний та приладний контроль газопроводу;
  • зворотний монтаж понад 6 км відновлених труб.

Також тривають роботи із надземними ділянками газопроводу, що проходять через природні перешкоди. На них оновлюють антикорозійне покриття, ремонтують зʼєднання та монтують додатковий крановий вузол на одній із ділянок ГТС. 

Новини за темою: "Нафтогаз" найближчим часом вирішить питання зі своїм дефолтом

Завершити роботи планують у червні 2023 року.

В "Укртрансгазі" очікують, що оновлений газопровід дасть можливість максимізувати ефективність роботи сусіднього ПСГ, що безпосередньо задіяне у міжнародних поставках палива та зберіганні газу іноземних трейдерів у режимі "митного складу". 

Нагадаємо, тарифи на газ та тепло для населення залишаться без змін до кінця війни. Верховна Рада схвалила урядовий законопроєкт про мораторій на підвищення тарифів на газ, тепло та гарячу воду під час війни.

Теги: газ
Читайте також:
ЄС розглядає запровадження санкцій проти російських проєктів із виробництва СПГ ЄС розглядає запровадження санкцій проти російських проєктів із виробництва СПГ
Ціна газу для домогосподарств залишиться незмінною ще на рік, – Ціна газу для домогосподарств залишиться незмінною ще на рік, – "Нафтогаз"
Кабмін до серпня продовжив дію ПСО на газ для теплокомуненерго Кабмін до серпня продовжив дію ПСО на газ для теплокомуненерго
Росія атакувала українські сховища: Ціни на газ в ЄС одразу підскочили Росія атакувала українські сховища: Ціни на газ в ЄС одразу підскочили