USD
НБУ
39.55
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.43
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 8 2 2 9 0 (+1260)
USD
НБУ
39.55
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.43
Готівка
43.00

В Україні можуть з'явитись групи для пошуку зниклих безвісти під час війни

Законопроєкт має розглянути Верховна Рада
війна зниклі безвісти
Фото ілюстративне
Джерело: відкриті джерела

Кабінет міністрів сьогодні схвалив законопроєкт, яким пропонує створити пошукові групи, які будуть займатись пошуком зниклих безвісти за особливих обставин. Про це повідомив представник уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук у Telegram.

Документом, зокрема, пропонується визначити на період воєнного стану та протягом одного року з дня його припинення чи скасування повноваження Генштабу ЗСУ стосовно створення пошукових груп за погодженням з Координаційним штабом з питань поводження з військовополоненими щодо персонального складу пошукових груп, а також визначення порядку проведення пошукових робіт.

Передбачається, що права на організацію та здійснення переговорів з гуманітарними місіями, громадськими обʼєднаннями та фізичними особами, які провадять діяльність та/або перебувають на тимчасово окупованих територіях у Донецькій та Луганській областях, АРК та місті Севастополі, інших тимчасово окупованих територіях України, з метою розшуку осіб, зниклих безвісти за особливих обставин, нададуть Координаційному штабу.

Тепер документ має розглянути Верховна Рада.

В Україні з початку війни зникли безвісти 30 тисяч цивільних

В Україні з початку повномасштабного вторгнення зникли 30 тисяч цивільних.

Сюди можуть входити і живі люди, які були розділені зі своїми сім'ями. Це можуть бути люди, які перебувають в ув'язненні без права на спілкування. Це можуть бути люди, які загинули під час бойових дій, але тіла яких не ідентифіковані, і сім'ї не знають, де вони перебувають. Це можуть бути діти, які були незаконно депортовані.

Нагадаємо

Українці, які перебувають у Європі, могли здати зразки ДНК для пошуку своїх родичів, зниклих безвісти за особливих обставин. Експерти відбирали зразки ДНК, які надалі передавали українським слідчим для пошуку та ідентифікації зниклих осіб.

Також уряд спростив систему виплат сім'ям полонених, зниклих безвісти та загиблих військових.

Читайте також:
Міноборони Британії оголосило про передачу Україні найбільшого в історії пакета допомоги Міноборони Британії оголосило про передачу Україні найбільшого в історії пакета допомоги
Скидали снаряди з речовиною, схожою на хлор: Росіяни застосували хімічну зброю проти українських бійців Скидали снаряди з речовиною, схожою на хлор: Росіяни застосували хімічну зброю проти українських бійців
Українська розвідка показала пілотів РФ, які обстрілюють Україну Українська розвідка показала пілотів РФ, які обстрілюють Україну "Кинджалами"
Аналітики оцінили, чи зможе Росія захопити Харків Аналітики оцінили, чи зможе Росія захопити Харків