USD
НБУ
39.55
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.43
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 8 2 2 9 0 (+1260)
USD
НБУ
39.55
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.43
Готівка
43.00

Уряд спростив систему виплат сім'ям полонених, зниклих безвісти та загиблих військових

Основною метою цих змін є полегшення процедур встановлення інформації про членів сім’ї військовослужбовців
полонені
Ілюстративне фото
Джерело: відкриті джерела

Кабінет міністрів ухвалив постанову "Про внесення змін до постанов Кабінету міністрів України від 30 листопада 2016 року №884 і від 28 лютого 2022 року №168" на своєму засіданні. Основною метою цих змін є полегшення процедур встановлення інформації про членів сім’ї військовослужбовців, які можуть перебувати в полоні, зникли безвісти або загинули. Про це повідомляє Міністерство оборони України.

Зазначається, що тепер Міністерство оборони отримує спрощений доступ до деяких державних реєстрів та можливості електронної взаємодії державних електронних інформаційних ресурсів.

"Наша чітка позиція: родичі загиблих, зниклих безвісти або полонених воїнів не мають витрачати час та зусилля на доведення очевидних для них речей. Якщо у держави є така інформація – це відбуватиметься автоматично після відповідної перевірки громадян. Взаємодія із державними реєстрами створює саме таку систему. Це значно спростить і прискорить процес виплат родинам. Дякуємо за принципову позицію віцепрем’єр-міністру України Ірині Верещук, завдяки якій ці зміни вдалося впровадити максимально оперативно", – заявила заступниця міністра оборони України Наталія Калмикова.

У відомстві зазначили, що це дозволить оперативно встановлювати членів родини, яким належить грошове забезпечення військовослужбовців, захоплених у полон або зниклих безвісти. Зміни також стосуються встановлення повного кола членів сім’ї загиблих, яким належить одноразова грошова допомога в розмірі 15 мільйонів гривень.

Нагадаємо

Українці, які перебувають у Європі, могли здати зразки ДНК для пошуку своїх родичів, зниклих безвісти за особливих обставин. Експерти відбирали зразки ДНК, які надалі передавали українським слідчим для пошуку та ідентифікації зниклих осіб.

В Україні з початку війни зникли безвісти 30 тисяч цивільних

В Україні з початку повномасштабного вторгнення зникли 30 тисяч цивільних.

Сюди можуть входити і живі люди, які були розділені зі своїми сім'ями. Це можуть бути люди, які перебувають в ув'язненні без права на спілкування. Це можуть бути люди, які загинули під час бойових дій, але тіла яких не ідентифіковані, і сім'ї не знають, де вони перебувають. Це можуть бути діти, які були незаконно депортовані.

Читайте також:
Важкі бої у Харківській області: Росіяни зайняли 6 сіл і підійшли до Вовчанська Важкі бої у Харківській області: Росіяни зайняли 6 сіл і підійшли до Вовчанська
Міноборони Британії оголосило про передачу Україні найбільшого в історії пакета допомоги Міноборони Британії оголосило про передачу Україні найбільшого в історії пакета допомоги
Скидали снаряди з речовиною, схожою на хлор: Росіяни застосували хімічну зброю проти українських бійців Скидали снаряди з речовиною, схожою на хлор: Росіяни застосували хімічну зброю проти українських бійців
Українська розвідка показала пілотів РФ, які обстрілюють Україну Українська розвідка показала пілотів РФ, які обстрілюють Україну "Кинджалами"