USD
НБУ
39.55
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.43
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 8 1 0 3 0 (+1320)
USD
НБУ
39.55
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.43
Готівка
43.00

Родичі зниклих безвісти українців зможуть здати зразки ДНК за кордоном

Щоб здати зразки ДНК, необхідно записатися за номером +380687910000
війна зниклі безвісти
Фото ілюстративне
Джерело: відкриті джерела

Українці, які перебувають у Європі, зможуть здати зразки ДНК для пошуку своїх родичів, зниклих безвісти за особливих обставин. Про це повідомляє Міністерство внутрішніх справ.

"Розпочинаємо роботу з Польщі та Німеччини. Експерти відбиратимуть зразки ДНК, які в подальшому передаватимуть українським слідчим для пошуку та ідентифікації зниклих осіб", – йдеться в повідомленні.

Графік забору біологічного матеріалу на найближчі два тижні:

  • 28 листопада – Краків;
  • 30 листопада – Варшава;
  • 30 листопада – Познань;
  • 2 грудня – Берлін;
  • 2 грудня – Мюнхен;
  • 3 грудня – Дрезден;
  • 4 грудня – Франкфурт-на-Майні;
  • 5 грудня – Дюссельдорф.

Для того, щоб здати зразки ДНК, необхідно записатися за номером +380687910000. Оператори також нададуть відповіді на всі уточнюючі питання.

"Закликаємо всі родини, що розшукують своїх рідних, долучитися до збору зразків. Разом ми зможемо пришвидшити цей нелегкий процес", – додали в МВС.

В Україні з початку війни зникли безвісти 30 тисяч цивільних

В Україні з початку повномасштабного вторгнення зникли 30 тисяч цивільних.

Сюди можуть входити і живі люди, які були розділені зі своїми сім'ями. Це можуть бути люди, які перебувають в ув'язненні без права на спілкування. Це можуть бути люди, які загинули під час бойових дій, але тіла яких не ідентифіковані, і сім'ї не знають, де вони перебувають. Це можуть бути діти, які були незаконно депортовані.

Читайте також:
Українська розвідка показала пілотів РФ, які обстрілюють Україну Українська розвідка показала пілотів РФ, які обстрілюють Україну "Кинджалами"
Аналітики оцінили, чи зможе Росія захопити Харків Аналітики оцінили, чи зможе Росія захопити Харків
Хочуть піти в наступ на інших напрямках східної України - ISW пояснив стратегічну мету атак росіян на півночі Харківської області Хочуть піти в наступ на інших напрямках східної України - ISW пояснив стратегічну мету атак росіян на півночі Харківської області
У Харкові збудують підземні операційні та реанімаційні приміщення У Харкові збудують підземні операційні та реанімаційні приміщення