USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 6 9 4 0 (+1510)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

В Україні можуть підвищити тарифи на газ і світло: Що кажуть в уряді

Підвищити ціни на комунальні послуги для українців рекомендували у США
тарифи на електроенергію

Ілюстративне фото

Джерело: відкриті джерела

У Сполучених Штатах рекомендували Україні підвищити тарифи на газ і світло. Міністерство соціальної політики зі свого боку висловило готовність впровадити рекомендації. Про це сказала міністерка соцполітики Оксана Жолнович в ефірі телемарафону.

Вона пояснила, що під "лібералізацією тарифів на газ і електроенергію" передбачається дати можливість підвищувати тарифи й одночасно балансувати зростання цін субсидією. Це стосується категорії українців, які не зможуть платити за підвищеними цінами.

"Ми до цього готові. Ми вже розробили цифровий режим. Це дасть нам змогу в автоматичному режимі тим, хто має право на субсидію, повідомити про це проактивно. У бюджеті на 2024 рік передбачено 50 млрд гривень на субсидії", – уточнила Жолнович.

Варто зазначити, що раніше в Кабміні заявляли, що не підвищуватимуть тарифи на газ та електроенергію щонайменше до кінця опалювального сезону.

Нагадаємо, раніше США відправили Україні лист із переліком реформ, які має зробити країна для продовження надання їй військової допомоги. Зокрема, у листі є пропозиція впровадити програму лібералізації тарифів на природний газ і електроенергію.

Крім того, ми писали, що з 1 липня водоканали у різних областях України отримали підвищення тарифів. У Нацкомісії обґрунтували зростання вартості води здорожчанням електроенергії, зниженням попиту через від'їзд населення та підвищенням цін на пальне.

Президент Володимир Зеленський назвав це рішення Нацкомісії "ганебним і непрофесійним". А глава уряду Денис Шмигаль доручив міністру енергетики і Міністерству інфраструктури провести додаткові консультації з Нацкомісією щодо перегляду тарифів.

Пізніше у Кабміні схвалили рішення щодо незмінності тарифів на тепло для населення в новому опалювальному сезоні.
Читайте також:
США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні
Штраф Україні та низка скарг на Ізраїль: Навколо Штраф Україні та низка скарг на Ізраїль: Навколо "Євробачення" розгорілися нові скандали
55% українців згодні з підвищенням тарифів на світло задля ремонту зруйнованих об’єктів інфраструктури, – дослідження 55% українців згодні з підвищенням тарифів на світло задля ремонту зруйнованих об’єктів інфраструктури, – дослідження
В Україні закрились понад 20% новостворених торік ФОПів, – Опендатабот В Україні закрились понад 20% новостворених торік ФОПів, – Опендатабот