USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20
Втрати орків: 5 7 2 3 0 0 (+950)
USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20

Тарифи на тепло для населення не підвищуватимуть до квітня 2024 року

Дане рішення є "частиною комплексних заходів з підготовки до зими"
тариф на тепло
Фото ілюстративне
Джерело: відкриті джерела

Кабмін схвалив рішення щодо незмінності тарифів на тепло для населення в новому опалювальному сезоні. Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль на засіданні Кабміну.

"Сьогодні уряд продовжує дію ПСО (покладання спеціальних зобов’язань, – ред.) на ринку природного газу до середини квітня 2024 року. "Нафтогаз" буде й надалі реалізувати газ постачальникам тепла для населення за фіксованою ціною – 7,4 тис. гривень за тисячу кубічних метрів", – заявив Шмигаль.

За його словами, дане рішення є "частиною комплексних заходів з підготовки до зими".

"Працюємо над тим, щоб в оселях кожного українця було світло й тепло, а наша критична інфраструктура отримала надійний захист від російських ракет і дронів. Працюємо солідарно, оперативно, ефективно заради нашої перемоги над ворогом і для добробуту всіх українців", – наголосив прем’єр.

Нагадаємо, раніше згідно з рішенням НКРЕКП, з 1 липня 33 водоканали у різних областях України отримали підвищення тарифів. У Нацкомісії обґрунтували зростання вартості води здорожчанням електроенергії, зниженням попиту через від'їзд населення та підвищенням цін на пальне.

Президент Володимир Зеленський назвав це рішення Нацкомісії "ганебним і непрофесійним". А глава уряду Денис Шмигаль доручив міністру енергетики і Міністерству інфраструктури провести додаткові консультації з Нацкомісією щодо перегляду тарифів.

Читайте також:
В Україні можуть значно зрости податки В Україні можуть значно зрости податки
Рада має намір призупинити виплати по зовнішньому боргу до завершення реструктуризації Рада має намір призупинити виплати по зовнішньому боргу до завершення реструктуризації
Хороший соціальний працівник знає, як вирішити будь-який запит, навіть слабо вирішувальний, – Уляна Токарєва Хороший соціальний працівник знає, як вирішити будь-який запит, навіть слабо вирішувальний, – Уляна Токарєва
Зеленський пояснив, чи буде звільняти Шмигаля з посади прем'єр-міністра Зеленський пояснив, чи буде звільняти Шмигаля з посади прем'єр-міністра