USD
НБУ
39.72
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.81
Готівка
43.15
Втрати орків: 4 8 4 0 3 0 (+1740)
USD
НБУ
39.72
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.81
Готівка
43.15

Тарифи на тепло для населення не підвищуватимуть до квітня 2024 року

Дане рішення є "частиною комплексних заходів з підготовки до зими"
тариф на тепло
Фото ілюстративне
Джерело: відкриті джерела

Кабмін схвалив рішення щодо незмінності тарифів на тепло для населення в новому опалювальному сезоні. Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль на засіданні Кабміну.

"Сьогодні уряд продовжує дію ПСО (покладання спеціальних зобов’язань, – ред.) на ринку природного газу до середини квітня 2024 року. "Нафтогаз" буде й надалі реалізувати газ постачальникам тепла для населення за фіксованою ціною – 7,4 тис. гривень за тисячу кубічних метрів", – заявив Шмигаль.

За його словами, дане рішення є "частиною комплексних заходів з підготовки до зими".

"Працюємо над тим, щоб в оселях кожного українця було світло й тепло, а наша критична інфраструктура отримала надійний захист від російських ракет і дронів. Працюємо солідарно, оперативно, ефективно заради нашої перемоги над ворогом і для добробуту всіх українців", – наголосив прем’єр.

Нагадаємо, раніше згідно з рішенням НКРЕКП, з 1 липня 33 водоканали у різних областях України отримали підвищення тарифів. У Нацкомісії обґрунтували зростання вартості води здорожчанням електроенергії, зниженням попиту через від'їзд населення та підвищенням цін на пальне.

Президент Володимир Зеленський назвав це рішення Нацкомісії "ганебним і непрофесійним". А глава уряду Денис Шмигаль доручив міністру енергетики і Міністерству інфраструктури провести додаткові консультації з Нацкомісією щодо перегляду тарифів.

Читайте також:
Ситуація в енергетиці зараз одна з найскладніших: Кабмін виділив на ремонт понад 7 млрд гривень Ситуація в енергетиці зараз одна з найскладніших: Кабмін виділив на ремонт понад 7 млрд гривень
Міністр розвитку Німеччини 16 годин добиралася до Києва, щоб зустрітися з віцепрем'єром Кубраковим, а його звільнили Міністр розвитку Німеччини 16 годин добиралася до Києва, щоб зустрітися з віцепрем'єром Кубраковим, а його звільнили
Електроенергія може здорожчати до 4 грн/кВт-год Електроенергія може здорожчати до 4 грн/кВт-год
Рада звільнила міністра Кубракова: Він не прийшов на засідання, але пояснив, що з ним це рішення не обговорювали Рада звільнила міністра Кубракова: Він не прийшов на засідання, але пояснив, що з ним це рішення не обговорювали