USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

США запропонували Україні провести реформи для продовження військової допомоги

Лист із переліком реформ надійшов українському прем'єру та в Офіс президента
Білий дім
Білий дім, США
Джерело: Bloomberg

Заступник радника Білого дому з національної безпеки з міжнародної економіки Майк Пайл відправив на адресу Координаційної платформи донорів лист із переліком реформ, які має зробити Україна для продовження надання їй військової допомоги. Про це пише "Українська правда" з посиланням на документ.

Також лист надійшов українському прем'єру і на адресу Офісу президента.

У документі прописані зміни за пріоритетністю їх впровадження: 0–3 місяці, 3–6 місяців, один рік, 18 місяців.

Зокрема, вони стосуються функціонування Наглядових рад державних підприємств, антикорупційних органів (САП, НАБУ, НАЗК), Вищої ради правосуддя, загалом судової гілки влади.

Також пріоритетними протягом року відзначено зміни в роботі Міністерства оборони України та всіх силових відомств.

Пізніше у США підтвердили передачу Україні списку реформ для "якнайшвидшої інтеграції в Європу".

"У рамках діалогу, що триває з Україною та сторонами, зацікавленими у майбутньому успіху України, Сполучені Штати надали запропонований перелік пріоритетних реформ для обговорення та зворотного зв’язку на Багатосторонній координаційній платформі донорів для України у Брюсселі", – сказано у повідомленні посольства США в Україні.

У посольстві додають, що метою таких зусиль є визначення пріоритетів і консолідація кроків з реформування разом з Україною і ключовими зацікавленими сторонами.

Ознайомитися з повним переліком запропонованих реформ можна нижче.

Нагадаємо, раніше президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден призначив колишню міністерку торгівлі Пенні Пріцкер спеціальною представницею з питань економічного відновлення України.

У виданні The New York Times тоді написали, що нова посада свідчить про те, що адміністрація Байдена занепокоєна довгостроковим економічним виживанням України, попри триваючу війну з Росією.
 
Читайте також:
Військовозобов’язаним видаватимуть спеціальні штрих-коди Військовозобов’язаним видаватимуть спеціальні штрих-коди
Стало відомо про перші розстріли цивільних у Вовчанську Стало відомо про перші розстріли цивільних у Вовчанську
Кабмін забронював від мобілізації співробітників букмекерської контори та служби доставки Кабмін забронював від мобілізації співробітників букмекерської контори та служби доставки
Темпи наступу РФ на Харківщині знижуються, ворог просунувся не більше ніж на 8 км, – ISW Темпи наступу РФ на Харківщині знижуються, ворог просунувся не більше ніж на 8 км, – ISW