USD
НБУ
40.76
Готівка
40.90
EUR
НБУ
43.85
Готівка
44.25
Втрати орків: 5 4 7 4 7 0 (+1200)
USD
НБУ
40.76
Готівка
40.90
EUR
НБУ
43.85
Готівка
44.25

В Україні безальтернативно піднімуть податки, – Гетманцев

Підвищення податків – одне з важливих джерел фінансування армії
Податки гроші кошти гривні_2
Джерело: відкриті джерела

Україна планує підвищити видаткову, а також дохідну частину бюджету. До кінця року потреби країни становитимуть щонайменше 300 мільярдів гривень. Про це заявив голова комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев.

Як він відзначив, одним із додаткових джерел фінансування армії буде підвищення податків.

"Так, нам необхідно підвищити і видаткову, і дохідну частину бюджету задля фінансування армії, яку ми фінансуємо коштом наших внутрішніх джерел. Ми не можемо запозичити ці кошти у партнерів", – пояснив Гетманцев.

За його словами, сьогодні уряд підраховує усі потреби, які є дуже великими. Йдеться про щонайменше 300 мільярдів гривень до кінця поточного року.

"Яким чином можна зібрати такі гроші? Знову почекаємо пропозиції від Кабміну. Але так, їх неможливо забезпечити, оминаючи основні податки. Тому зміни стосуватимуться бюджетоутворюючих прямих і непрямих податків, у тому числі ПДВ, ВЗ та акцизів", – наголосив очільник комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики.

У березні цьогоріч глава уряду Денис Шмигаль заявив, що Кабінет міністрів розраховує цього року продовжити збільшення податкових надходжень без підвищення податків. Торік держава зібрала більше, ніж очікувала. А сьогодні стало відомо, що у Кабміні хочуть підвищити ПДВ та військовий збір від 1,5% до 5%.

У Верховній Раді зареєстрували проєкт змін до Податкового кодексу України щодо особливостей адміністрування для платників податків з високим рівнем добровільного дотримання податкового законодавства. Раніше його анонсував голова податкового комітету Верховної Ради Данило Гетманцев та назвав "Клубом білого бізнесу".

Читайте також:
Змінити розмір військового збору та позбавити місцеві бюджети частини доходів. Уряд визначив основні напрямки бюджетної політики на найближчі роки Змінити розмір військового збору та позбавити місцеві бюджети частини доходів. Уряд визначив основні напрямки бюджетної політики на найближчі роки
Не сплатили понад три мільйони гривень: В Україні викрили схему ухилення від податків при працевлаштуванні у всесвітньо відомій службі таксі Не сплатили понад три мільйони гривень: В Україні викрили схему ухилення від податків при працевлаштуванні у всесвітньо відомій службі таксі
Податок на розкіш: Кому і за що доведеться платити цього року Податок на розкіш: Кому і за що доведеться платити цього року
"Пропозиції будуть радикальними": Рада чекає від уряду настанов по підвищенню податків