USD
НБУ
40.76
Готівка
40.90
EUR
НБУ
43.85
Готівка
44.25
Втрати орків: 5 4 7 4 7 0 (+1200)
USD
НБУ
40.76
Готівка
40.90
EUR
НБУ
43.85
Готівка
44.25

Не сплатили понад три мільйони гривень: В Україні викрили схему ухилення від податків при працевлаштуванні у всесвітньо відомій службі таксі

Кошти, сплачені пасажирами за послуги перевезення, перераховували на електронні гаманці компанії-нерезидента
підозра БЕБ
Повідомлення про підозру
Джерело: Бюро економічної безпеки України

В Україні викрили схему ухилення від сплати податків на суму 3,3 мільйона гривень. Організатор схеми, використовуючи нотаріальні довіреності, оформив фіктивних фізичних осіб-підприємців партнерами всесвітньо відомої служби таксі, поінформували в пресслужбі Бюро економічної безпеки України (БЕБ).

Виявляється, що кошти, сплачені пасажирами за послуги перевезення, перераховували на електронні гаманці компанії-нерезидента. Потім гроші надсилали в Україну своїм партнерам для оплати роботи водіїв.

"Надалі підозрюваний, використовуючи реквізити та банківські рахунки фіктивних ФОПів, отримував кошти від служби таксі нібито за оплату "інформаційно-посередницьких послуг". Тоді виводив їх у готівку через каси в банках. При цьому кошти не декларували, з них не сплачувався податок з доходів фізичних осіб, а бухгалтерську звітність не подавали", – йдеться в повідомленні.

Тож фігурант вивів у готівку 18,7 млн гривень, приховав отримані прибутки та уник сплати понад 3,3 млн гривень податків.

Правоохоронці провели санкціоновані обшуки на території Києва та Київської області. І вилучили документи, які підтверджують протиправну діяльність, чорнові записи тощо.

Згаданій особі вже повідомили про підозру в ухиленні від сплати податків. Нині триває досудове розслідування. Детективи проводять необхідні слідчі дії для встановлення повного кола осіб, причетних до злочину.

Новини за темою: Uklon більше не працюватиме під час комендантської години

Податкові схеми з таксі

Цікаво, що в березні минулого року детективи Бюро економічної безпеки викрили схему ухилення від сплати 52 мільйонів гривень в українському представництві всесвітньо відомого бренду таксі

Слідство встановило, що кошти, які іноземна компанія направляла в Україну на утримання представництва служби таксі і оплату роботи водіїв-партнерів, виводили в незаконний спосіб готівкою.

Директор та головний бухгалтер компанії організували схему, в якій платежі здійснювалися на рахунки низки ФОПів як за неіснуючі "інформаційно-посередницькі послуги".

Читайте також:
Змінити розмір військового збору та позбавити місцеві бюджети частини доходів. Уряд визначив основні напрямки бюджетної політики на найближчі роки Змінити розмір військового збору та позбавити місцеві бюджети частини доходів. Уряд визначив основні напрямки бюджетної політики на найближчі роки
Тепловий удар в автомобілі. Чому залишати дитину в авто саму небезпечно навіть на кілька хвилин? Тепловий удар в автомобілі. Чому залишати дитину в авто саму небезпечно навіть на кілька хвилин?
Вимога МВФ і і G7: Рада схвалила нову версію закону про реформу БЕБ (оновлено) Вимога МВФ і і G7: Рада схвалила нову версію закону про реформу БЕБ (оновлено)
Податок на розкіш: Кому і за що доведеться платити цього року Податок на розкіш: Кому і за що доведеться платити цього року