USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

В Україні 24% мостів перебувають у критичному стані, – Мінінфраструктури

Понад третина балансоутримувачів не володіє реальною інформацією щодо стану своїх мостів
аварійний міст
Фото ілюстративне
Джерело: відкриті джерела

24% мостів в Україні перебувають у критичному стані – є непрацездатними або обмежено працездатними. Про це повідомляє комісія з перевірки стану мостових споруд, яка завершила свою роботу та представила остаточні висновки.

"Головне питання, на яке мала дати відповідь комісія, – який реальний стан українських мостів та які рішення необхідні, щоб попередити всі можливі ризики", – заявив віцепрем'єр-міністр з відновлення – міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Александр Кубраков.

Зазначається, що понад третина балансоутримувачів не володіє реальною інформацією щодо стану своїх мостів, а чверть усіх споруд в країні перебувають в критичному стані.

Результати роботи комісії, зокрема інформація щодо стану мостів та пропозиції щодо розв’язання проблем, будуть передані на розгляд Ради національної безпеки і оборони та Кабінету міністрів.

На основі результатів роботи комісії вже сформовані конкретні пропозиції. Зокрема, пропонується законодавчо закріпити пріоритетне спрямування коштів на реконструкцію або капітальний ремонт аварійних мостів серед інших обʼєктів дорожнього будівництва.

Раніше у Мінвідновлення заявляли про суттєві пошкодження мостів Патона та Метро в Києві.

Читайте також:
Військові можуть заповідати виплату одноразової грошової допомоги родичам на випадок загибелі: Уряд ухвалив постанову Військові можуть заповідати виплату одноразової грошової допомоги родичам на випадок загибелі: Уряд ухвалив постанову
Кабмін хоче заборонити купувати ліки через маркетплейси Кабмін хоче заборонити купувати ліки через маркетплейси
Ситуація в енергетиці зараз одна з найскладніших: Кабмін виділив на ремонт понад 7 млрд гривень Ситуація в енергетиці зараз одна з найскладніших: Кабмін виділив на ремонт понад 7 млрд гривень
Міністр розвитку Німеччини 16 годин добиралася до Києва, щоб зустрітися з віцепрем'єром Кубраковим, а його звільнили Міністр розвитку Німеччини 16 годин добиралася до Києва, щоб зустрітися з віцепрем'єром Кубраковим, а його звільнили