USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20
Втрати орків: 5 7 2 3 0 0 (+950)
USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20

В Росії знайшли тіло екснардепа від "ОПЗЖ" Киви: В ГУР офіційно підтвердили ліквідацію зрадника

Розповідаємо, що відомо на цей час
Екснардеп Ілля Кива
Екснардеп від забороненої партії "ОПЗЖ" Ілля Кива
Джерело: відкриті джерела

Колишній народний депутат України Ілля Кива помер. Його тіло виявили в Московській області, повідомили росЗМІ. Головне управління розвідки Міноборони вже підтвердило ліквідацію Киви.

Розповідаємо, що відомо на цей час.

Відомо, що ще сьогодні вранці Кива був живий та публікував у своєму Telegram-каналі дописи. Зокрема, Кива у своєму останньому пості бажав смерті президенту України.

Втім, вже ввечері російськими ЗМІ активно почала ширитися інформація про його смерть. Пишуть, що труп Іллі Киви знайшли в готелі в Одинцівському районі Підмосков'я.

За даними Mash і Baza, він лежав в снігу на території готелю "Величъ Кантри Клаб". У нього нібито було видно колоту рану в районі скроні і гематому на лівій частині обличчя. 

Що говорять українські правоохоронці

Українські ЗМІ (з посиланням на джерела в правоохоронних органах) зазначають, що "ліквідація топового зрадника, колаборанта і пропагандиста Іллі Киви – спецоперація СБУ. Злочинця ліквідували зі стрілецької зброї".

Разом з цим Головне управління розвідки Міноборони також підтверджує ліквідацію Киви. За словами речника ГУР МО України Андрія Юсова, справедливість має різні форми, зокрема для колаборантів та ворогів.

Що говорять російські правоохоронці

У Росії офіційно підтвердили загибель Киви. У Слідчому комітеті повідомляють, що вже відкрили кримінальну справу за ст. 105 КК РФ (вбивство).

"За попередніми даними слідства, увечері на території парку одного з котеджних селищ у селі Супоневе Одинцовського міського округу невідомий здійснив у потерпілого постріли з невстановленої зброї. Від отриманих поранень чоловік помер на місці. Встановлено особу вбитого - це ексдепутат Верховної Ради України - Ілля Кива", – зазначили у відомстві.

Про Киву

Як відомо, Ілля Кива був народним депутатом від "Опозиційної платформи – За життя". Він неодноразово опинявся в епіцентрі різних скандалів та був відомий своїми голослівними заявами і критикою влади. Після початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну Кива втік з України до Росії. Там він оселився у Підмосков'ї, часто ходив на російське телебачення та продовжував критикувати владу України і прославляти Кремль.

15 березня 2022 року Верховна Рада позбавила Іллю Киву мандата народного депутата. А в листопаді цього року Личаківський районний суд Львова ухвалив обвинувальний вирок у справі відносно ексдепутата Іллі Киви. Суд призначив Киві покарання у виді позбавлення волі терміном на 14 років з конфіскацією майна за чотирма статтями Кримінального кодексу, в тому числі про державну зраду.

Читайте також:
Немає законодавства, котре обмежувало б поїздки народних депутатів за кордон під час виконання своїх обов'язків, - нардепка Федина Немає законодавства, котре обмежувало б поїздки народних депутатів за кордон під час виконання своїх обов'язків, - нардепка Федина
Нардепи декриміналізували крадіжки вартістю до 3028 гривень Нардепи декриміналізували крадіжки вартістю до 3028 гривень
Рада підвищила зарплату помічникам нардепів Рада підвищила зарплату помічникам нардепів
Справу нардепа Пономарьова передають до суду: ДБР завершило слідство Справу нардепа Пономарьова передають до суду: ДБР завершило слідство