USD
НБУ
39.43
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.40
Втрати орків: 4 8 9 8 7 0 (+1410)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.40

В Росії знайшли тіло екснардепа від "ОПЗЖ" Киви: В ГУР офіційно підтвердили ліквідацію зрадника

Розповідаємо, що відомо на цей час
Екснардеп Ілля Кива
Екснардеп від забороненої партії "ОПЗЖ" Ілля Кива
Джерело: відкриті джерела

Колишній народний депутат України Ілля Кива помер. Його тіло виявили в Московській області, повідомили росЗМІ. Головне управління розвідки Міноборони вже підтвердило ліквідацію Киви.

Розповідаємо, що відомо на цей час.

Відомо, що ще сьогодні вранці Кива був живий та публікував у своєму Telegram-каналі дописи. Зокрема, Кива у своєму останньому пості бажав смерті президенту України.

Втім, вже ввечері російськими ЗМІ активно почала ширитися інформація про його смерть. Пишуть, що труп Іллі Киви знайшли в готелі в Одинцівському районі Підмосков'я.

За даними Mash і Baza, він лежав в снігу на території готелю "Величъ Кантри Клаб". У нього нібито було видно колоту рану в районі скроні і гематому на лівій частині обличчя. 

Що говорять українські правоохоронці

Українські ЗМІ (з посиланням на джерела в правоохоронних органах) зазначають, що "ліквідація топового зрадника, колаборанта і пропагандиста Іллі Киви – спецоперація СБУ. Злочинця ліквідували зі стрілецької зброї".

Разом з цим Головне управління розвідки Міноборони також підтверджує ліквідацію Киви. За словами речника ГУР МО України Андрія Юсова, справедливість має різні форми, зокрема для колаборантів та ворогів.

Що говорять російські правоохоронці

У Росії офіційно підтвердили загибель Киви. У Слідчому комітеті повідомляють, що вже відкрили кримінальну справу за ст. 105 КК РФ (вбивство).

"За попередніми даними слідства, увечері на території парку одного з котеджних селищ у селі Супоневе Одинцовського міського округу невідомий здійснив у потерпілого постріли з невстановленої зброї. Від отриманих поранень чоловік помер на місці. Встановлено особу вбитого - це ексдепутат Верховної Ради України - Ілля Кива", – зазначили у відомстві.

Про Киву

Як відомо, Ілля Кива був народним депутатом від "Опозиційної платформи – За життя". Він неодноразово опинявся в епіцентрі різних скандалів та був відомий своїми голослівними заявами і критикою влади. Після початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну Кива втік з України до Росії. Там він оселився у Підмосков'ї, часто ходив на російське телебачення та продовжував критикувати владу України і прославляти Кремль.

15 березня 2022 року Верховна Рада позбавила Іллю Киву мандата народного депутата. А в листопаді цього року Личаківський районний суд Львова ухвалив обвинувальний вирок у справі відносно ексдепутата Іллі Киви. Суд призначив Киві покарання у виді позбавлення волі терміном на 14 років з конфіскацією майна за чотирма статтями Кримінального кодексу, в тому числі про державну зраду.

Читайте також:
За 2022–2023 роки нардепи заробили 7 млрд гривень, найбільше – За 2022–2023 роки нардепи заробили 7 млрд гривень, найбільше – "Європейська солідарність"
Нардепа від Нардепа від "Слуги народу" Андрія Клочка підозрюють у незаконному збагаченні на 11 млн гривень
"Не до душі", "не хоче бути в залі з ексчленами ОПЗЖ": Розслідувачі запитали депутатів Івахіва та Палицю, чому вони не відвідують ВР
НАБУ оголосило в розшук колишнього нардепа Руслана Демчака НАБУ оголосило в розшук колишнього нардепа Руслана Демчака