USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

В ООН знову не змогли знайти ознак геноциду в Україні

Однак розслідування щодо цього ще триватиме
ООН

Ілюстративне фото

Джерело: відкриті джерела

Незалежна міжнародна комісія Організації Об'єднаних Націй з розслідування порушень в Україні поки не дійшла висновку того, що російське вторгнення спричинило геноцид українців. Про це заявив голова комісії Ерік Месе, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Водночас він пообіцяв, що розслідування триватиме.

"На цьому етапі ми досі не дійшли висновку про те, що в Україні відбувається геноцид. Дозвольте мені сказати, що ми чудово усвідомлюємо занепокоєння та звинувачення щодо цього злочину. Ми розслідуємо це крок за кроком. Наразі ми не маємо достатніх доказів, які відповідали б правовим вимогам Конвенції про геноцид", – заявив Месе.

Водночас він наголосив, що комісія продовжить розслідування порушень в Україні.

"Ми, наприклад, відзначали, що в російських ЗМІ пролунали певні заяви, які, можливо, можуть мати стосунок до питання підбурювання до геноциду. Це одна лінія, яку ми розглядатимемо, але висновків поки що немає", – додав голова комісії.

Водночас, за словами Месе, експертам комісії вдалося виявити велику кількість російських воєнних злочинів, і "це серйозні злочини".

Незалежна міжнародна комісія ООН з розслідування порушень в Україні надасть письмові звіти про свою діяльність Генеральній асамблеї в жовтні 2023 року та Раді ООН з прав людини – в березні 2024 року.

Нагадаємо, у березні цього року незалежна міжнародна комісія з розслідування подій в Україні під керівництвом Організації Об'єднаних Націй теж не знайшла доказів геноциду українців після повномасштабного вторгнення РФ.

Також комісія рекомендувала Україні створити реєстр жертв, для більш ефективної допомоги від російської агресії

Водночас парламентська асамблея НАТО одностайно визнала злочини Росії проти України геноцидом, а режим у РФ – рашизмом

Читайте також:
Кабмін забронював від мобілізації співробітників букмекерської контори та служби доставки Кабмін забронював від мобілізації співробітників букмекерської контори та служби доставки
Темпи наступу РФ на Харківщині знижуються, ворог просунувся не більше ніж на 8 км, – ISW Темпи наступу РФ на Харківщині знижуються, ворог просунувся не більше ніж на 8 км, – ISW
Дезінформація та дискредитація ЗСУ: Синєгубов роз’яснив фото з розкиданими Дезінформація та дискредитація ЗСУ: Синєгубов роз’яснив фото з розкиданими "зубами дракона" на Харківщині
Окупанти пошкодили понад чотири тисячі станцій мобільного зв'язку та 25% мереж фіксованого, – Федоров Окупанти пошкодили понад чотири тисячі станцій мобільного зв'язку та 25% мереж фіксованого, – Федоров