USD
НБУ
39.40
Готівка
39.70
EUR
НБУ
41.97
Готівка
42.85
Втрати орків: 4 5 5 3 4 0 (+920)
USD
НБУ
39.40
Готівка
39.70
EUR
НБУ
41.97
Готівка
42.85

Парламентська асамблея НАТО визнала злочини Росії проти України геноцидом, а режим у РФ – рашизмом

Асамблея закликає відкрито оголосити про членство України в ЄС
геноцид українців_1
Джерело: відкриті джерела
Парламентська асамблея НАТО одностайно визнала злочини Росії проти України геноцидом, а режим у РФ – рашизмом. Про це поінформував голова постійної делегації України в Парламентській асамблеї НАТО Єгор Чернєв.

"На сесії асамблеї в Люксембурзі ми добилися ухвалення надзвичайно сильної декларації, яка буде мати далекосяжні політичні наслідки. Це наша дипломатична перемога. Всі наші ключові побажання щодо фінального тексту декларації враховані", – йдеться в його повідомленні.

Також асамблея закликала уряди своїх країн відкрито оголосити на саміті у Вільнюсі про те, що Україна стане членом НАТО, і погодити наступні конкретні кроки для вступу України до альянсу.

Чернєв додав, що віцепрезидент Парламентської асамблеї НАТО Міхал Щерба (депутат польського парламенту) готував декларацію та допомагав українській стороні у просуванні наративів.

"Фундамент для саміту НАТО у Вільнюсі закладений. Парламентарі країн альянсу свою позицію висловили. Тепер справа за урядами", – наголосив голова постійної делегації України.

Раніше

Рашизм – політичний режим, притаманний Росії кінця ХХ та початку ХХІ століть. У своїй назві він поєднує два слова – "Росія" та "фашизм". Також використовують термін "російський фашизм".

Верховна Рада офіційно визнала рашизм державною ідеологією Росії та закликала ООН, ЄС, уряди демократичних країн підтримати засудження політики рашизму. Відповідну заяву підтримав 281 народний депутат.

У заяві Рада звертається до Організації Об’єднаних Націй, Європейського парламенту, Парламентської асамблеї Ради Європи, Парламентської асамблеї ОБСЄ, Парламентської асамблеї НАТО, урядів та парламентів іноземних держав із закликом підтримати засудження ідеології, політики та практики рашизму.

Читайте також:
Як тероризм Росії перетворюється на фашизм: Реакція історика Тімоті Снайдера на останні ракетні атаки Як тероризм Росії перетворюється на фашизм: Реакція історика Тімоті Снайдера на останні ракетні атаки
"Буча. Після...": UWN у спецпроєкті до річниці звільнення Бучі зібрав свідчення очевидців окупації