USD
НБУ
39.47
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.18
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 2 9 8 0 (+1040)
USD
НБУ
39.47
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.18
Готівка
43.00

В Офісі президента заявили, що готові почати переговори щодо Криму, якщо ЗСУ наблизяться до півострова

Українська влада не виключає шлях звільнення Криму Силами оборони
Андрій Сибіга

Заступник глави Офісу президента України Андрій Сибіга

Джерело: відкриті джерела
Заступник голови Офісу президента Андрій Сибіга заявив, що Україна готова почати переговори щодо Криму, якщо ЗСУ наблизяться до півострова. Про це він сказав в інтерв'ю Financial Times.

"Якщо нам вдасться досягти наших стратегічних цілей на полі бою і коли ми опинимося на адміністративному кордоні з Кримом, ми готові відкрити дипломатичну сторінку для обговорення цього питання", – зазначив Сибіга.

Але він уточнив, що це не означає, що українська влада виключає шлях звільнення Криму Силами оборони.

Британський аташе з питань оборони у Вашингтоні Тім Вудс напередодні заявляв, що Крим потребуватиме політичного рішення через концентрацію сили, яка там є, і через те, "що означало б для українців увійти туди".

Новини за темою: РФ вивела техніку з місць зберігання на півночі Криму, – супутникові знімки

"Я не думаю, що буде дуже швидке військове рішення. Отже, нам потрібно побачити, які умови є сприятливими для України для переговорів", – додав він.

А ось екскомандувач військ США в Європі Бен Годжес прогнозував, що звільнення Криму стане можливим до кінця літа 2023 року.

Раніше 

Президент Володимир Зеленський у березні наголошував, що Україна готова сісти за стіл перемовин тільки після виведення її військ з території України.

Проте у листопаді він казав, що готовий розглянути варіанти повернення анексованого Росією Криму невійськовим шляхом. Проте закликав не витрачати час на варіанти, які не передбачають деокупації півострова.

Читайте також:
ЗСУ контролюють 2/3 території Очеретиного, інша частина – під вогневим контролем, – речник ЗСУ контролюють 2/3 території Очеретиного, інша частина – під вогневим контролем, – речник "Хортиці"
Окупанти, ймовірно, прорвалися в Очеретине: Чим це загрожує Окупанти, ймовірно, прорвалися в Очеретине: Чим це загрожує
У РФ побільшало танків-сараїв: Помічені нові версії. Фото У РФ побільшало танків-сараїв: Помічені нові версії. Фото
Велика Британія вперше передасть Україні бомби Paveway IV: У чому їхня особливість Велика Британія вперше передасть Україні бомби Paveway IV: У чому їхня особливість