USD
НБУ
39.59
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.26
Готівка
42.90
Втрати орків: 4 6 2 9 8 0 (+1040)
USD
НБУ
39.59
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.26
Готівка
42.90

Повернемо за п'ять-сім місяців: Подоляк зробив прогноз по деокупації Криму

Радник керівника ОПУ вважає, що війни за Крим як за окрему захоплену територію України Росією не буде
Подоляк

Радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк

Джерело: відкриті джерела

Україна зможе деокупувати Крим за п'ять-сім місяців. При цьому війна триватиме доки не буде звільнено всю територію України, про це йдеться в інтерв'ю радника керівника Офісу президента Михайла Подоляка "Радіо Свобода".

Україна поверне Крим в короткий час

"Ми точно за дуже короткий час, з історичної точки зору, це дуже мало – шість місяців, чи п’ять, чи сім місяців, ми будемо знаходитись в Криму. Можливо, це занадто оптимістично, але це оптимізм, який є математично вивіреним", – запевнив він.

За його словами, у Росії немає достатнього ресурсу, щоб втримати ситуацію.

"Логіка війни, абсолютно очевидна, і ми точно можемо проговорити реалії Криму на набережній в Ялті. І ми зможемо точно говорити про абсолютно ефективне майбутнє Криму", - додав він.

За яких умов можливі переговори з РФ

Чи може стати Крим предметом переговорів між Україною та Росією? На це питання Михайло Подоляк відповів ствердно, але такі переговори можливі лише після того, як Росія виведе свої війська з території України, з усіх окупованих територій.

Новини за темою: Що потрібно для деокупації Криму: Данілов назвав 12 кроків

"Люстрація" в Криму 

Не треба ставити питання, як повернути українське в Крим, треба викорінити все російське там. А тим, хто поділяє цінності Російської Федерації, має виїхати і там жити. Михайло Подоляк каже, що він у цьому питанні відноситься до максимально радикальної категорії.

Михайло Подоляк прогнозує, що 2023 рік буде важким для Криму. Оскільки російська пропаганда добре працювала в Криму. І вичищати "русский мир" буде важко.

"Це буде деблокада великої території, на якій росіяни дуже й дуже вкладались в пропаганду, в знищення всього українства. І взагалі – Росія, це ж не країна, яка продукує конкурентність, демократію, чи свободу. Це країна-табір. Вона все це забороняє. Нам доведеться все це чистити і достатньо тяжко", – зауважив Подоляк. 

Новини за темою: РФ вивела техніку з місць зберігання на півночі Криму, – супутникові знімки

При цьому він наголосив, що війни за Крим як за окрему захоплену територію України Росією не буде, але "буде війна за право існування демократичного світу".

"Це не війна за територію, територія – це тільки один з елементів. Це сьогодні йде війна за право на існування цивілізованого світу. І в цьому цивілізованому світі місця Росії в такому вигляді немає. І тому, безумовно, війна буде йти, поки не буде звільнена вся територія України", – констатував Подоляк.

Україні треба зафіксувати поразку Росії для того, щоб ця країна пройшла низку юридичних процедур, переконаний Михайло Подоляк. А фінал війни буде такий, як потрібен Україні, без жодного сумніву, каже радник керівника ОПУ, але ціна буде ще більше високою, ніж зараз. 

Читайте також:
Кримський міст буде знищений у першій половині 2024 року, – джерело Кримський міст буде знищений у першій половині 2024 року, – джерело
Два кораблі, центр зв'язку та інфраструктура ЧФ РФ: ЗСУ завдали нового удару по Криму. Фото, відео Два кораблі, центр зв'язку та інфраструктура ЧФ РФ: ЗСУ завдали нового удару по Криму. Фото, відео
Жодна битва, де українці і кримські татари воювали разом, не була програна. Нас можна вбити, перемогти – ні, – Ахтем Сеітаблаєв Жодна битва, де українці і кримські татари воювали разом, не була програна. Нас можна вбити, перемогти – ні, – Ахтем Сеітаблаєв
Хто Хто "здав" український Крим росіянам і чи можна було уникнути окупації?