USD
НБУ
41.32
Готівка
41.60
EUR
НБУ
45.80
Готівка
46.30
Втрати росіян: 6 3 4 8 6 0 (+1060)
USD
НБУ
41.32
Готівка
41.60
EUR
НБУ
45.80
Готівка
46.30

"Хезболла" масовано атакувала Ізраїль понад трьома сотнями ракет і кількома десятками дронів: Це була відповідь на вбивство військового командира Фуада Шукра

Наразі Ізраїль запровадив обмеження для безпеки цивільного населення
удар по Ізраїлю
Удар по Ізраїлю
Джерело: скріншот

Бойовики "Хезболли" заявили, що випустили по Ізраїлю 320 ракет і кілька десятків БпЛА у відповідь на вбивство військового командира Фуада Шукра, яке сталося ще минулого місяця. А перед цим ЦАХАЛ завдав превентивного удару по Лівану, оскільки виявив підготовку до обстрілу Ізраїлю з боку ісламістського угруповання, повідомляє Times of Israel.

Зокрема цілями "Хезболли" були 11 військових баз на півночі Ізраїлю, стверджуючи, що це помста за вбивство лідера ісламістського угруповання Фуада Шукра.

Єрусалим же задіяв в атаці по об'єктах "Хезболли" близько 100 винищувачів. ВПС знищили кілька тисяч снарядів бойовиків, спрямованих на північ і центр країни, зазначив представник ЦАХАЛ.

Перед цією атакою Армія оборони країни заявляла, що виявила масштабну підготовку до обстрілу Ізраїлю. Тому ЦАХАЛ завдав превентивного удару по Лівану. Як повідомив речник ЦАХАЛу Даніель Хагарі, літаки Військово-повітряних сил Ізраїлю продовжують завдавати ударів по Лівану. А ліванські ЗМІ повідомили про одного загиблого внаслідок ізраїльського удару по Лівану.

Ракета, випущена з Лівану під час ранкової атаки "Хезболли", влучила в курячу ферму у громаді Манот у Західній Галілеї. Пожежники гасили вогонь, який виник внаслідок падіння ракети.

Разом з тим бойовики "Хезболли" зазначили, що перший етап атаки начебто успішно завершився і всі випущені цілі досягли своєї мети.

Що кажуть ізраїльські посадовці?

Тим часом міністр закордонних справ Ізраель Кац звернувся до десятків міністрів закордонних справ із закликом підтримати Ізраїль у боротьбі проти "Хезболли", Ірану та їхніх поплічників.

Посадовець наголосив, що ЦАХАЛ завдав удару по "Хезболлі" в Лівані після того як виявив заплановану масштабну ракетну атаку за допомогою безпілотників. Кац зауважує, що Єрусалим здійснює своє право на самооборону і що країна не зацікавлена в тотальній війні.

Ще один чиновник ізраїльського уряду на умовах анонімності додав, що Ізраїль не зацікавлений в ескалації, яка може призвести до війни в Лівані.

"Це не атака, спрямована на початок війни, а скоріше усунення серйозної загрози для мільйонів ізраїльських громадян. Продовження ескалації залежить від дій "Хезболли", – цитує видання співрозмовника.

Водночас прем'єр-міністр Беньямін Нетаньягу прокоментував ситуацію так.

"Вранці ми виявили підготовку "Хезболли" до нападу на Ізраїль. Після консультації з міністром оборони та начальником штабу ЦАХАЛу доручили ЦАХАЛу діяти на випередження, щоб усунути загрозу. Відтоді ЦАХАЛ інтенсивно працює над тим, щоб запобігти загрозам і діє з великою потужністю як у захисті, так і в атаці", – сказав глава уряду.

Наразі Ізраїль запровадив обмеження для безпеки цивільного населення. Тепер навчальні заклади та робочі місця зможуть функціонувати, якщо поблизу є відповідне укриття, до якого можна буде вчасно дістатися.

До того ж будуть введені обмеження на збори: до 30 людей на відкритому просторі та 300 осіб у приміщенні. Пляжі поблизу кордону з Ліваном також закриті.

Новини за темою: Ізраїль вночі атакував низку об'єктів "Хезболли" в Лівані

Нагадаємо, 4 серпня з території Лівану "Хезболла" масовано атакувала ракетами північну частину Ізраїлю. Тоді над Галілейським півостровом було зафіксовано численні перехоплення "Залізного купола". У місті Кір'ят-Шмоні та кількох прилеглих населених пунктах лунав сигнал повітряної тривоги. Медіа повідомляли, що було випущено десятки ракет і називали цифру 50.

Читайте також:
РФ вдарила ракетою по цивільному судну із зерном у Чорному морі, яке прямувало до Єгипту РФ вдарила ракетою по цивільному судну із зерном у Чорному морі, яке прямувало до Єгипту
Численні забої голови і тіла: В Івано-Франківську троє молодиків побили військового Численні забої голови і тіла: В Івано-Франківську троє молодиків побили військового
У Києві побили священника ПЦУ, який є також військовим У Києві побили священника ПЦУ, який є також військовим
Побиття ветерана на Черкащині: Поліція затримала підозрюваного в нападі Побиття ветерана на Черкащині: Поліція затримала підозрюваного в нападі