USD
НБУ
40.76
Готівка
40.90
EUR
НБУ
43.85
Готівка
44.25
Втрати орків: 5 4 7 4 7 0 (+1200)
USD
НБУ
40.76
Готівка
40.90
EUR
НБУ
43.85
Готівка
44.25

В Азовському морі атаковано російський корабель

Близько опівночі, невідомий БПЛА атакував російський корабель біля порту Єйськ
корабель РФ
Фото ілюстративне
Джерело: відкриті джерела

В Азовському морі, ймовірно, атакували один із російських кораблів. Про це повідомляє Telegram-канал "Кримський вітер".

Зазначається, що 8 червня близько 16:00 з ділянки берега між Бердянськом і Приморськом було зафіксовано на рейді кілька суден "нецивільного виду". Їх зігнали в рамках так званих "навчань".

Вночі, близько опівночі, БПЛА атакував російський корабель біля порту Єйськ.

Спочатку повідомляли, що, ймовірно, йдеться про великий десантний корабель (ВДК). Пізніше у Telegram-каналі уточнили, що біля Єйська, можливо, було вражено не ВДК, а інший корабель.

Зокрема, зазначається, що 9 червня на рейді Єйська відзначався корабель завдовжки 96 метрів. Його довжину виміряли, виходячи із супутникового знімку, похибка, як уточнювали в Telegram-каналі, може становити кілька метрів. Великі десантні кораблі мають довжину 112 і 113 метрів. А довжину 94 метри мають патрульні кораблі проекту 22160 типу "Василь Биків".

Уражені Україною кораблі РФ

Результативні удари України по кораблях Чорноморського флоту Росії у тимчасово окупованому Криму ми спостерігали ще торік. Бачимо це й нині.

У ніч на 14 квітня 2022 року дві українські ракети "Нептун" вразили флагман Чорноморського флоту Росії з найпотужнішим озброєнням. Для цього використали дві ракети комплексу – флагман ЧФ РФ крейсер "Москва" був знищений.

За інформацією РНБО, з екіпажу "Москви" врятували лише 58 людей. А повідомленню про нібито пожежу на кораблі російське телебачення присвятило у випуску новин 28 секунд. 

Також великий десантний корабель 13 вересня 2023 року було уражено втретє, а підводний човен – вперше. Йдеться про виведення з ладу на більш ніж тривалий строк чи взагалі повне знищення підводного човна "Ростов-на-Дону" та великого десантного корабля "Мінськ".

Потім у листопаді того ж року з’явилася інформація, що українські Повітряні сили уразили російський військовий корабель "Аскольд" під час атаки на завод "Залив" у тимчасово окупованій Керчі. Фотографії ж, які з’явилися у відкритому доступі, не лише підтвердили факт влучання по ракетному корвету Росії, а й показали, що він хоч і залишився на плаву, але отримав критичні ушкодження.

Уже цьогоріч у Чорному морі вранці 14 лютого ГУР та ЗСУ знищили російський великий десантний корабель "Цезар Куніков". Це офіційно підтвердив Генштаб ЗСУ. Зазначається, що в момент ураження корабель перебував в територіальних водах України поблизу т.о. Алупки. 

Читайте також:
Путін не підтримує припинення вогню в Україні зараз. Зеленський має свою відповідь Путін не підтримує припинення вогню в Україні зараз. Зеленський має свою відповідь
В Україні – 14 неукомплектованих бригад, про контрнаступ говорити зарано, – Зеленський В Україні – 14 неукомплектованих бригад, про контрнаступ говорити зарано, – Зеленський
ЗСУ відійшли з мікрорайону Канал у Часовому Яру, – речник ОСУВ ЗСУ відійшли з мікрорайону Канал у Часовому Яру, – речник ОСУВ "Хортиця"
Поважати і співчувати, а не жаліти. Як спілкуватися з людьми без кінцівки або з протезом Поважати і співчувати, а не жаліти. Як спілкуватися з людьми без кінцівки або з протезом