USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

В армії РФ зростає міжетнічна напруга, що може поставити під загрозу їхню оборону на півдні, – ISW

Розкол сіється в 42-му гвардійському мотострілецькому полку, який обороняється від наступу ЗСУ на Запорізькому напрямку
окупанти росіяни
Фото ілюстративне
Джерело: відкриті джерела

Міжнаціональна напруга між осетинами та російськими військовими сіє розкол у 42-му гвардійському мотострілецькому полку РФ, який обороняється від контрнаступу ЗСУ в Запорізькій області. Про це повідомляють аналітики Інституту вивчення війни (ISW).

За інформацією експертів, мобілізований із республіки Північна Осетія-Аланія Арсен Теміраєв, який служить у 70-му гвардійському мотострілецькому полку, 25 вересня опублікував відео, на якому стверджується, що російські військові 70-го полку побили Теміраєва і ще двох бійців 71-го гвардійського мотострілецького полку.

Він заявив, що військова поліція запитала про його етнічну приналежність і сказала, що "Росія для росіян".

Крім того, за його словами, військова поліція побила його та інших військовослужбовців через те, що місцевий житель Токмака стверджував, що солдати здійснювали сексуальне насильство над дітьми. Сам Теміраєв злочин заперечував.

На думку військових аналітиків, міжетнічна напруженість між російськими підрозділами, що діють на передовій і в тилу Запорізької області, може поставити під загрозу цілісність російської оборони і згуртованість підрозділів на тлі нещодавніх українських досягнень у цьому районі.

Також в ISW припускають, що міжетнічна напруженість може загрожувати положенню глави Чеченської Республіки Рамзана Кадирова в російській політичній сфері на тлі суперечок, які тривають навколо сина Кадирова, який на камеру побив затриманого чоловіка, звинуваченого в спаленні Корану. Сам Рамзан Кадиров похвалив сина за це.

Нагадаємо, раніше в ISW повідомляли, що російський диктатор Володимир Путін наказав міністру оборони Сергію Шойгу зупинити контрнаступ Збройних сил України до жовтня. Однак ЗСУ можуть домогтися значного оперативного прориву на півдні.

До речі, нещодавно стало відомо, що українська бронетехніка вже діє за останньою лінією російської оборони, через яку зараз проникають українські сили на заході Запорізької області. 

Читайте також:
Швейцарія пом'якшить правила експорту зброї, однак України це не стосується Швейцарія пом'якшить правила експорту зброї, однак України це не стосується
Мінекономіки скасувало бронь від мобілізації для співробітників букмекерської контори та служби доставки Мінекономіки скасувало бронь від мобілізації для співробітників букмекерської контори та служби доставки
Військові можуть заповідати виплату одноразової грошової допомоги родичам на випадок загибелі: Уряд ухвалив постанову Військові можуть заповідати виплату одноразової грошової допомоги родичам на випадок загибелі: Уряд ухвалив постанову
Військовозобов’язаним видаватимуть спеціальні штрихкоди Військовозобов’язаним видаватимуть спеціальні штрихкоди