USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Путін наказав Шойгу зупинити наступ ЗСУ до жовтня, але українці можуть здійснити прорив, – ISW

Аналітики назвали умови, за яких українським військам вдасться значно просунутися на півдні
Путін
Путін
Джерело: відкриті джерела

Російський диктатор Володимир Путін наказав міністру оборони Сергію Шойгу зупинити контрнаступ Збройних сил України до жовтня. Однак ЗСУ можуть домогтися значного оперативного прориву на півдні, повідомляють в Інституті вивчення війни (ISW).

"Інсайдерське джерело в Кремлі стверджує, що Путін нібито дав міністру оборони Росії Сергію Шойгу термін в один місяць до початку жовтня 2023 року, щоб поліпшити ситуацію на фронті, зупинити українські контрнаступи і повернути російським військам ініціативу", – йдеться у звіті.

Повідомлення інсайдера може свідчити про те, що російське військове командування, можливо, віддає накази про безперервні контратаки в надії довести український контрнаступ до кульмінації, навіть якщо це коштуватиме великих втрат для російського військового потенціалу.

"Путін і Кремль представляють російські оборонні операції як велику перемогу на полі бою, а постійні російські контратаки дають змогу Кремлю стверджувати, що ці операції є окремими перемогами на тлі загальної відсутності успіхів росіян на інших ділянках фронту", – йдеться у звіті.

Аналітики припускають, що ці зусилля, ймовірно, мають на меті підірвати підтримку та довіру до українських сил в Україні та на Заході.

Українці можуть прорвати оборону на півдні

На думку експертів, українські захисники в ході контрнаступальних дій зможуть домогтися на південній лінії фронту значного оперативного прориву, якщо підтвердяться кілька ключових припущень, а саме:

  1. Російські загарбники не мають необхідних резервів і бойової потужності для підтримання своєї оборони в західній частині Запорізької області;
  2. Бійці ЗСУ зберігають достатню бойову міць, щоб продовжувати наступ після виснаження бойової потужності ЗС РФ;
  3. Російські оборонні позиції за нинішнім районом бойових дій не так сильно заміновані та добре підготовлені, як укріплення, які вже прорвали українські війська.

Водночас в ISW вважають, що ЗС РФ не мають достатніх сил, розгорнутих у Запорізькій області в Україні, щоб повністю укомплектувати свою ешелоновану оборону.

Читайте також:
РФ може в найближчі тижні здійснити великий наступ, - Reuters РФ може в найближчі тижні здійснити великий наступ, - Reuters
Австрія створила спеціальний фонд на 500 млн євро, щоб підтримати інвестиції в Україну Австрія створила спеціальний фонд на 500 млн євро, щоб підтримати інвестиції в Україну
РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням
Підприємство має сповіщати про повістки. Як працює цей механізм і що робити, якщо ви отримали повістку на роботі? Підприємство має сповіщати про повістки. Як працює цей механізм і що робити, якщо ви отримали повістку на роботі?