USD
НБУ
41.41
Готівка
41.70
EUR
НБУ
46.12
Готівка
46.55
Втрати росіян: 6 3 7 0 1 0 (+1130)
USD
НБУ
41.41
Готівка
41.70
EUR
НБУ
46.12
Готівка
46.55

В Африці фіксують новий спалах мавпячої віспи. Найважча ситуація в Конго

200 тис. вакцин проти віспи вже доставили до столиці Конго
віспа мавп
Вакцинація хворих на мавпячу віспу
Джерело: BBC

В Африці спостерігають новий спалах мавпячої віспи – серед біженців зареєстрували не менше ніж 88 хворих, з них 68 серед біженців у Демократичній Республіці Конго. Про це заявляють в Управлінні верховного комісара Організації Об'єднаних Націй у справах біженців, повідомляє BBC.

Зокрема медичний персонал у Конго досить сильно потребує вакцин, щоб зупинити поширення нових інфекцій. Надані ЄС 200 тис. вакцин уже доставили до столиці Кіншасу минулого тижня. Однак їх ще доведеться транспортувати – це займе кілька тижнів.

Крім того, вакцини мають зберігатися за точної температури – нижче нуля, щоб тримати свою ефективність. Також їх потрібно відправляти до сільських районів Південного Ківу, таких як Камітуга, Кавуму та Лвіро, де поширений спалах.

"Цей новий спалах mpox атакує найуразливіші групи населення, включаючи багатьох біженців і насильно переміщені громади. І біженці часто живуть у переповнених сховищах, не мають доступу до безпечної води, мила та їжі – це підвищує ризик захворювання", – зауважив керівник громадської охорони здоров'я УВКБ ООН Аллен Майна.

В Управління верховного комісара ООН у справах біженців стверджують, що Організації до кінця року необхідно 21,4 млн доларів для термінового розширення критичних заходів реагування та профілактики для біженців у країнах, які постраждали від віспи мавп.

Кошти мають направити на підтримку 9,9 млн вимушено переміщених осіб і громад, що приймають, у 35 країнах Африки.

Новини за темою: В ЄС підвищили рівень загрози вірусу віспи мавп

Як відомо, 15 серпня Всесвітня організація охорони здоровʼя оголосила глобальну надзвичайну ситуацію у сфері охорони здоровʼя через спалах мавпячої віспи в Африці. Нова форма вірусу викликала глобальне занепокоєння, оскільки він легко поширюється через звичайний тісний контакт.

Згодом випадок нового варіанту захворювання був підтверджений у Швеції та пов’язаний зі зростанням захворюваності в Африці, що було першою ознакою його поширення за межі континенту. Пізніше  й на Філіппінах вперше з початку року виявили випадок вірусу мавпячої віспи.

Читайте також:
В Індії зафіксовано другий випадок смерті від вірусу Nipah, владі довелося запроваджувати карантин, – ЗМІ В Індії зафіксовано другий випадок смерті від вірусу Nipah, владі довелося запроваджувати карантин, – ЗМІ
Українські лікарі вперше у світі провели операцію з видалення внутрішньоочної гемангіоми хоріоїдеї великого розміру в дитини Українські лікарі вперше у світі провели операцію з видалення внутрішньоочної гемангіоми хоріоїдеї великого розміру в дитини
У столиці серед учнів зафіксовано спалах гострої кишкової інфекції У столиці серед учнів зафіксовано спалах гострої кишкової інфекції
У Києві через гарячку Західного Нілу госпіталізували 17 людей, троє – померли через ускладнення У Києві через гарячку Західного Нілу госпіталізували 17 людей, троє – померли через ускладнення