USD
НБУ
40.76
Готівка
40.90
EUR
НБУ
43.85
Готівка
44.25
Втрати орків: 5 4 7 4 7 0 (+1200)
USD
НБУ
40.76
Готівка
40.90
EUR
НБУ
43.85
Готівка
44.25

Уже близько 600 ув'язнених приєдналися до ЗСУ, вони будуть штурмовиками, – Мін'юст

Такі особи служитимуть в окремих підрозділах без змішування з іншими військовослужбовцями
Малюська
Малюська
Джерело: відкриті джерела

В Україні до лав Збройних сил України вже мобілізували 600 ув'язнених. Поки що вони служитимуть у штурмових підрозділах. Про це повідомив міністр юстиції Денис Малюська в ефірі телемарафону.

"Уже 613 ув'язнених вийшли і приєдналися до лав Збройних сил, проходять відповідну підготовку", – розповів очільник Мін'юсту.

За словами Малюськи, його міністерство слідкує, щоб усіх вимог у питанні мобілізації ув'язнених було дотримано. Це необхідно для того, щоб ті, хто все ще сумнівається, бачили, що засуджених тренують і забезпечують відповідно до стандартів.

Новини за темою: Потенційно в Україні можуть мобілізувати 15–20 тисяч засуджених, – Арахамія

При цьому він розповів, що мобілізовані ув'язнені служитимуть у штурмових підрозділах.

"Станом на цей момент це будуть штурмові підрозділи. Це будуть підрозділи, які поки що складаються виключно з тих, хто відбував покарання. Тобто це монолітні підрозділи без змішування з іншими військовослужбовцями", – констатував глава Мін'юсту.

Водночас він зазначив, що в майбутньому засуджених можуть змішувати зі звичайними військовослужбовцями.

Мобілізація ув'язнених

27 травня президент України Володимир Зеленський підписав закон, який дозволяє деяким категоріям увʼязнених мобілізуватися до лав Збройних сил України.

Документ передбачає, що в’язні, які захочуть мобілізуватися, зможуть піти в армію за рішенням суду згідно з механізмом умовно-дострокового звільнення. Важливою умовою є те, що до завершення терміну їх покарання має залишатися не більше трьох років. В’язні, яким залишилося перебувати у в’язницях довше, і довічно засудженим відмовлятимуть одразу без права перегляду.

Читайте також:
Путін не підтримує припинення вогню в Україні зараз. Зеленський має свою відповідь Путін не підтримує припинення вогню в Україні зараз. Зеленський має свою відповідь
В Україні – 14 неукомплектованих бригад, про контрнаступ говорити зарано, – Зеленський В Україні – 14 неукомплектованих бригад, про контрнаступ говорити зарано, – Зеленський
ЗСУ відійшли з мікрорайону Канал у Часовому Яру, – речник ОСУВ ЗСУ відійшли з мікрорайону Канал у Часовому Яру, – речник ОСУВ "Хортиця"
Поважати і співчувати, а не жаліти. Як спілкуватися з людьми без кінцівки або з протезом Поважати і співчувати, а не жаліти. Як спілкуватися з людьми без кінцівки або з протезом