USD
НБУ
41.09
Готівка
41.30
EUR
НБУ
45.59
Готівка
45.95
Втрати росіян: 6 2 3 9 9 0 (+1270)
USD
НБУ
41.09
Готівка
41.30
EUR
НБУ
45.59
Готівка
45.95

Коноплянка офіційно оголосив про завершення кар'єри і розповів, чим займатиметься далі

34-річний футболіст зав'язав із професіональними виступами
Євген Коноплянка

Євген Коноплянка півтора сезону був у складі польської "Краковії"

Джерело: відкриті джерела

Колишній півзахисник збірної України Євген Коноплянка заявив, що йде з футболу. При цьому він заявив, що започаткував відразу два нових проєкти, якими й буде займатися.

"Сьогодні я маю повідомити вам про те, що прийняв рішення завершити професійну кар’єру. Тож дякую усім, хто пройшов зі мною цей шлях, усім хто розділяв зі мною радість перемог та сум поразок, усім хто слідкував за мною і підтримував на полі та поза ним", – заявив Коноплянка.

Футболіст розповів, що спільно із екс-форвардом національної команди Романом Зозулею він заснував скаутську агенцію Talented Birds. Вона працюватиме з футбольними талантами. Також колишній футболіст розвиватиме кіберспортивну команду kONO.ECF.

Що відомо про Євгена Коноплянка

Він народився у Кіровограді. Навчався у місцевій спортивній школі "Олімпік". У 16 років вступив до академії "Дніпра". Вже на професіональному рівні дебютував у сезоні 2007/08. Відіграв у складі занепалого гранда 7 повних сезонів. Перейшов до іспанської "Севільї" влітку 2015-го, але в Ла Лізі провів лише рік. Наступні три сезони відіграв у німецькому "Шальке", а потім ще два – за донецький "Шахтар".

Коноплянка - переможець Ліги Європи 2015/16 зі "Севільєю" і чемпіон України з "гірниками". Посеред сезону 2021/22 опинився в польській "Краковії", а потім не зумів закріпитися в румунському "Клужі". У складі збірної України дебютував у 2010 році та загалом провів 87 поєдинків (10 голів), учасник Євро-2012 та Євро-2016.

Читайте також:
Україна здобула два золота з дзюдо на Паралімпіаді-2024 Україна здобула два золота з дзюдо на Паралімпіаді-2024
Українець Віктор Дідух став чемпіоном з настільного тенісу на Паралімпіаді в Парижі Українець Віктор Дідух став чемпіоном з настільного тенісу на Паралімпіаді в Парижі
Українець Єгор Дементьєв став чемпіоном Паралімпійських ігор у шосейній груповій гонці Українець Єгор Дементьєв став чемпіоном Паралімпійських ігор у шосейній груповій гонці
Матвій Бідний офіційно став міністром молоді та спорту України Матвій Бідний офіційно став міністром молоді та спорту України