USD
НБУ
39.36
Готівка
39.75
EUR
НБУ
42.40
Готівка
42.90
Втрати орків: 4 7 6 4 6 0 (+1160)
USD
НБУ
39.36
Готівка
39.75
EUR
НБУ
42.40
Готівка
42.90

"Укргідроенерго" готує позови проти РФ через атаки на інфраструктуру та знищення Каховської ГЕС

Дві юрфірми погодилися безкоштовно надати компанії 375 годин юридичних робіт
Каховська ГЕС
Каховська ГЕС
Джерело: відкриті джерела

"Укргідроенерго" розпочало роботу з двома юридичними компаніями для розробки позову з метою притягнення до відповідальності Росії за цілеспрямовані атаки на інфраструктуру та активи компанії. Про це йдеться на сайті компанії.

За інформацією пресслужби "Укргідроенерго", за допомогою Pro Bono Платформи дві юридичні компанії зобов'язалися надати 375 годин юридичної роботи безкоштовно.

"Секретаріат Енергетичного співтовариства та "Укргідроенерго" співпрацюють для координації стратегічного та юридичного супроводу позовів компанії проти Росії щодо відшкодування інфраструктурної та комерційної шкоди, спричиненої військовим вторгненням в Україну", – зазначили там.

Від початку повномасштабного вторгнення російська армія атакувала об'єкти "Укргідроенерго" понад 50 разів, що призвело до втрати близько 2,5 тисяч МВт потужностей.

Новини за темою: "Укргідроенерго" отримало 133 млн євро на реабілітацію ГЕС

Як відомо, Pro Bono Платформа була створена в липні 2023 року. Вона дає змогу юридичним компаніям і кваліфікованим незалежним юристам долучитися до зусиль із відшкодування завданих в Україні збитків об'єктам критичної інфраструктури, надаючи будь-яку кількість годин безоплатно для різних проєктів.

Нагадаємо, за підрахунками українського уряду та ООН, підрив росіянами греблі Каховської ГЕС завдав Україні збитків на суму майже у 14 мільярдів доларів і посилив наслідки повномасштабного вторгнення РФ.

Також раніше ми писали, що унаслідок підриву окупантами Каховської ГЕС Україна втратила 35–40% запасів питної води, яку могла б споживати протягом року.

Читайте також:
Вірменія може заборонити трансляцію російських каналів, – Пашинян Вірменія може заборонити трансляцію російських каналів, – Пашинян
В армії зараз є 12 тисяч вакансій: Які найбільш затребувані В армії зараз є 12 тисяч вакансій: Які найбільш затребувані
Тарифи на електроенергію можуть зрости Тарифи на електроенергію можуть зрости
Росія запустила по Україні близько 50 північнокорейських балістичних ракет: Майже половина з них вибухнула в повітрі Росія запустила по Україні близько 50 північнокорейських балістичних ракет: Майже половина з них вибухнула в повітрі