USD
НБУ
39.43
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.75
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 9 3 6 9 0 (+1400)
USD
НБУ
39.43
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.75
Готівка
43.50

Українців попереджають про новий вид шахрайства. Пенсіонерку на Сумщині вже обікрали на 650 тис. гривень

Шахраї пропонують людям отримати "спадщину" за кордоном
шахраї

Ілюстративне фото

Джерело: відкриті джерела

В Україні з'явився новий вид шахрайства, людям пропонують отримати "спадщину" з-за кордону. Про це повідомляє пресслужба поліції Донецької області.

Правоохоронці розповіли, як працює схема на одному з реальних прикладів.

Так, у Сумській області до поліції звернулася 71-річна жінка, якій у соцмережі написала іноземка та запропонувала залишити їй у "спадок" 500 тисяч євро.

Однак під час оформлення "спадщини" сталися складнощі. Жінку попросили перерахувати гроші за ліцензію, страховку, реєстраційний внесок і штраф.

"Так, пенсіонерка переказала зловмисникам 655 000 гривень. За фактом шахрайства поліція відкрила кримінальне провадження", – розповіли в поліції.

Варто зазначити, що раніше в МВС розповідали про популярні види шахрайства в Україні. Зокрема, людям повідомляють про виграш "дорогих подарунків" або грошей.

Як уберегти себе від шахраїв?

  • Не перераховуйте гроші незнайомцям.
  • Повідомте про подію поліції.
  • У разі повідомлення про виграш згадайте, чи брали ви участь в акціях, конкурсах або дізнайтеся у представників офіційні умови акції, поцікавтеся назвою та сайтом компанії, яка проводила акцію.

Нагадаємо, раніше у відділі протидії кіберзлочинам в Полтавській області Департаменту кіберполіції Національної поліції України розповіли про найпоширеніші за останній час види шахрайства, від яких найчастіше потерпають українці. Це – "Телефонний дзвінок з банку", "Гроші за лайки", "Покупки на різних маркетплейсах", "Фішинг-посилання".

Читайте також:
У 2024 році 59% нових ФОПів в Україні відкрили жінки У 2024 році 59% нових ФОПів в Україні відкрили жінки
ТЦК передали Нацполіції інформацію про 94,5 тисяч ухилянтів ТЦК передали Нацполіції інформацію про 94,5 тисяч ухилянтів
Окупанти просунулися біля десяти населених пунктів в кількох областях України, – DeepState Окупанти просунулися біля десяти населених пунктів в кількох областях України, – DeepState
ДБР виписало підозру голові ФСБ РФ Бортнікову і ще 20 ДБР виписало підозру голові ФСБ РФ Бортнікову і ще 20 "фсбешним" генералам