USD
НБУ
39.59
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.26
Готівка
42.90
Втрати орків: 4 6 1 9 4 0 (+880)
USD
НБУ
39.59
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.26
Готівка
42.90

Українці придбали у "Дії" півмільйона військових облігацій

Всього від продажу військових облігацій з початку вторгнення уряд отримав понад 300 млрд гривень
Військові облігації
Джерело: відкриті джерела

Українці придбали у застосунку "Дія" вже півмільйона військових облігацій. Про це написав голова Міністерства цифрової трансформації Михайло Федоров.

Він зазначив, що кошти від облігацій підуть на закупівлю обладнання для ЗСУ, а також на виплату зарплат лікарям, вчителям та іншим соціально важливим професіям.

"Військові облігації в "Дії" – спонсорування перемоги України над Росією та гарантований прибуток. Нещодавно українці вже отримали на картку "єПідтримка" виплати за облігацію Херсон. Багато хто відразу ж реінвестував ці гроші у звільнення Криму, Донецька, Луганська, Маріуполя, Бердянська та Енергодара, придбавши відповідні облігації", – додав Федоров.

Ще про облігації

Зазначимо, що продаж військових облігацій уряду від початку повномасштабної війни перевищив 300 млрд гривень. У Мінфіні нагадали, що залучені від продажу військових облігацій кошти забезпечують українських військових зброєю, набоями, технікою, харчуванням та медикаментами.

Основні умови військових ОВДП такі:

– номінальна вартість однієї облігації – 1000 гривень;

– термін обігу – 1 рік;

– ставку прибутковості буде визначено на аукціоні.

Що таке військові облігації

Військові облігації – це різновид облігацій внутрішньої державної позики. Тобто це цінні папери, які випускає держава під час воєнного стану, щоб покрити дефіцит у бюджеті.

У цілому військові облігації працюють за принципом депозиту, який надається державі.

Військові облігації відрізняються від звичайних тим, що кошти з них йдуть на підтримку економіки під час воєнного стану, вони доступні тільки для внутрішнього ринку капіталів. Вони мають визначений строк дії, після завершення якого особі повертається сума вкладу разом із відсотками. Існує два види військових облігацій:

– купонні – зі строком погашення більше року та купонними платежами;

– дисконтні – зі строком погашення менше року, продаються за ціною нижче номіналу.

Читайте також:
Україна готова до травня надати власникам єврооблігацій план реструктуризації боргу Україна готова до травня надати власникам єврооблігацій план реструктуризації боргу
У У "Дії" може з’явитися послуга електронного бронювання від мобілізації: Як це буде працювати
В Україні деякі безкоштовні медичні послуги можуть стати платними В Україні деякі безкоштовні медичні послуги можуть стати платними
Через затримку допомоги Україна витратила 4 млрд доларів на зброю, що негативно вплинуло на бюджет, – Мінфін Через затримку допомоги Україна витратила 4 млрд доларів на зброю, що негативно вплинуло на бюджет, – Мінфін