USD
НБУ
39.38
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.32
Готівка
42.95
Втрати орків: 4 7 8 7 3 0 (+1300)
USD
НБУ
39.38
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.32
Готівка
42.95

Український плавець Владислав Бухов став чемпіоном світу з плавання на дистанції 50 метрів вільним стилем

Це перша медаль України на цій дистанції
Владислав Бухов
Владислав Бухов
Джерело: відкриті джерела

21-річний український плавець Владислав Бухов уперше в кар'єрі став чемпіоном світу з плавання. У катарській Досі він виграв змагання на 50-метрівці вільним стилем. Про це інформує "Суспільне Спорт".

"Дотепер Бухов двічі зупинявся на чемпіонатах світу в півфіналах, але у Досі за сумою двох запливів українця випередив лише чинний чемпіон світу й триразовий олімпійський призер австралієць Кемерон Макевой",  – йдеться у повідомленні.

Владислав також поступився Макевою у кваліфікації – став другим з-понад сотні учасників відбіркової стадії. Його результат у півфіналі оновив національний рекорд України, що від Олімпіади-2016 належав Андрію Говорову, додають у виданні.

"У фіналі основна боротьба за золото розгорнулася саме між Макевоєм та Буховим – українець випередив чинного чемпіона на 0.01 секунди і здобув дебютну медаль на цьому рівні", – зазначають автори.

Трійку призерів замкнув британець Бенджамін Прауд. На фініші чемпіон світу 2022 року програв українцеві 0.09 секунди.

ЧС-2024. 50 метрів вільним стилем – фінал

  1. Владислав Бухов (Україна) – 21.44 секунди
  2. Камерон Макевой (Австралія) +0.01
  3. Бенджамін Прауд (Велика Британія) +0.09.

Раніше ми повідомляли, що в ізраїльській Нетанії завершився юніорський чемпіонат світу-2023 з плавання, серед учасників сумарно розіграли 42 комплекти медалей. З двома золотими нагородами Україна розділила четверте місце підсумкового медального заліку ЧС-2023 з Данією і Боснією і Герцеговиною – обидві здобув 17-річний Олександр Желтяков, який тріумфально дебютував на турнірі.

Читайте також:
Sport&Business Club Україна обирає найкращий маркетинговий кейс квітня. Долучайтеся до голосування! Sport&Business Club Україна обирає найкращий маркетинговий кейс квітня. Долучайтеся до голосування!
В українській збірній з волейболу виник скандал: Низка гравців відмовилися їхати в табір команди В українській збірній з волейболу виник скандал: Низка гравців відмовилися їхати в табір команди
Українським спортсменам рекомендують відмовитися від контактів і спільних фото з росіянами на Олімпіаді Українським спортсменам рекомендують відмовитися від контактів і спільних фото з росіянами на Олімпіаді
"Радий грати у команді, яка розвиває футбол і допомагає країні", – Мілевський увійшов до медіафутбольного клубу IGNIS