USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Українські водії перекрили дороги у Польщі через блокаду кордону

Одна з акцій відбулася на перехресті Леха Качинського в Перемишлі, де проходить національна дорога
протест українців у Польщі
Протест українців у Польщі
Джерело: RMF24

Українські перевізники у відповідь на протест польських колег блокували рух транспорту у Польщі. Про це пише польська RMF FM.

Зазначається, що одна з акцій відбулася на перехресті Леха Качинського в Перемишлі, де проходить національна дорога №28, що веде до прикордонного переходу в Медиці. У місті та на під'їзній дорозі через це утворилися величезні затори.

В поліції сказали журналістам, що група з близько 30 людей час від часу виходила на пішохідні переходи, блокуючи рух транспорту. Схожий протест відбувся й у селищі Медика.

Акції проходили в мирній атмосфері.

"Їхні ініціатори не приховували, що це була відповідь на те, що польські водії блокували проїзд українських вантажівок", – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо

З 6 листопада на польсько-українському кордоні триває акція протесту. Перевізники заблокували в'їзд в Україну на переходах, водіям доводиться чекати проїзду кілька днів. Ситуація стає все більш напруженою.

Черги транспортних засобів на кордоні викликані протестом, у тому числі польських перевізників, які не пропускають вантажівки на переходах у "Корчовій" і "Дорогуську".

Мітингувальники, зокрема, вимагають запровадження комерційних дозволів для українських компаній на перевезення вантажів, за винятком гуманітарної допомоги та товарів для української армії, призупинення дії ліцензій для компаній, які були створені після початку війни в Україні, та їх перевірка.

Крім того, перевізники Словаччини погрожують заблокувати рух вантажівок на кордоні з Україною з 1 грудня. І мають намір перекрити пункт пропуску "Вишнє Нємецке – Ужгород".

Читайте також:
Rheinmetall планує почати виробництво систем ППО в Україні Rheinmetall планує почати виробництво систем ППО в Україні
У Польщі схвалили зміни до закону про допомогу українським біженцям У Польщі схвалили зміни до закону про допомогу українським біженцям
У Польщі запроваджують систему перевірок іноземців у країні: Пільги українцям теж будуть призупинені У Польщі запроваджують систему перевірок іноземців у країні: Пільги українцям теж будуть призупинені
США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні