USD
НБУ
41.28
Готівка
41.55
EUR
НБУ
44.81
Готівка
45.35
Втрати росіян: 6 8 1 5 8 0 (+1350)
USD
НБУ
41.28
Готівка
41.55
EUR
НБУ
44.81
Готівка
45.35

Українська тенісистка Калініна знялася з Олімпійських Ігор-2024

Причини відмови спортсменки від участі в Олімпіаді поки що невідомі
Калініна
Ангеліна Калініна
Джерело: скріншот

Українська спортсменка Ангеліна Калініна знялася з тенісного турніру на Олімпійських іграх-2024. Це підтвердили в Федерації тенісу України.

У Федерації зауважили, що для українських тенісисток Олімпійський турнір ще не розпочався. Учора, в перший офіційний день змагань, через дощ не вдалося провести жодного матчу за участі наших спортсменок.

"На жаль, вже маємо першу втрату. Зі змагань знялася Ангеліна Калініна, яка мала грати проти Аранчі Рус (тенісистка з Нідерландів, - ред.). Нагадаємо, що вчора так само відмовилася від участі Юлія Путінцева, яка мала б бути суперницею Марти Костюк. Тепер киянка буде боротися з чвертьфіналісткою Вімблдону Лулу Сун", - йдеться у повідомленні.

Причини відмови Калініної від участі в Олімпійських іграх наразі невідомі.

Тепер від України на тенісному турнірі змагатимуться п'ять спортсменок. Марта Костюк, Даяна Ястремська, Еліна Світоліна гратимуть в одиночному розряді, а сестри Людмила та Надія Кіченок – у парному. Крім того, Костюк і Ястремська зіграють у дуеті.

Новини за темою: Міжнародна федерація тенісу допустила російських і білоруських спортсменів до участі в Олімпіаді в Парижі у нейтральному статусі, – заява

Що відомо про Калініну?

Ангеліна Калініна (народилася 7 лютого 1997 року, - ред.) є четвертою ракеткою України. Також вона фіналістка Вімблдонського турніру 2013 серед юніорів у парному розряді, чемпіонка Відкритого чемпіонату Австралії 2014 серед юніорок у парному розряді та фіналістка Відкритого чемпіонату США з тенісу 2014 в одиночному розряді.

На ІІ Літніх юнацьких Олімпійських Іграх Ангеліна у парі з білорускою Іриною Шиманович завоювала золоту медаль у парному тенісному турнірі. У фіналі українсько-білоруський дует переграв російську пару Касаткіна-Комардіна.

12 і 19 квітня 2015 року Калініна поспіль виграла два одиночні турніри серії ITF у Сполучених Штатах Америки. А на Відкритому чемпіонаті США в 2018 українка вперше пробилася до основної сітки турніру Великого шолома й здобула першу перемогу.

У травні 2021 року Калініна перемогла у турнірі ITF у Загребі (Хорватія), здолавши росіянку Каміллу Рахімову. І 27 лютого 2023 року увійшла в ТОП-30 тенісисток, посівши 29 сходинку.

Новини за темою: На відкритті Олімпіади в Парижі Південну Корею переплутали з КНДР. Організатори перепросили

Як відомо, 26 липня у Парижі відбулася церемонія відкриття літніх Олімпійських ігор. Церемонію вперше провели не на стадіоні, а на воді – на річці Сена. Україну на Іграх представляють 140 спортсменів у 26 видах спорту. Також збірна України дебютує на футбольному олімпійському турнірі. Триватиме головна спортивна подія літа до 11 серпня.

Читайте також:
Тенісистка Людмила Кіченок встановила рекорд України та повторила досягнення Еліни Світоліної Тенісистка Людмила Кіченок встановила рекорд України та повторила досягнення Еліни Світоліної
Україна завершила виступи на Олімпійських іграх у Парижі: Підсумки Україна завершила виступи на Олімпійських іграх у Парижі: Підсумки
Українська борчиня Ірина Коляденко стала срібною призеркою на Олімпіаді-2024 Українська борчиня Ірина Коляденко стала срібною призеркою на Олімпіаді-2024
Україна на Олімпіаді: Лузан і Рибачок приносять срібло в жіночій каное-двійці Україна на Олімпіаді: Лузан і Рибачок приносять срібло в жіночій каное-двійці