USD
НБУ
39.53
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90
Втрати орків: 4 7 4 2 6 0 (+860)
USD
НБУ
39.53
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90

Українська розвідка створила базу російських військових злочинців

Це допоможе Україні відстоювати свої інтереси в міжнародних судах
ГУР
Джерело: відкриті джерела

В Україні створена база російських командирів, які чинили злочини в країні. Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону заявив представник Головного управління розвідки Міноборони Вадим Скібіцький.

Він наголосив, що в базі містяться дані як про офіцерський склад російських військових злочинців, так і про вище командування. Й до того ж, за словами Скібіцького, українська розвідка знає, хто саме з російських командирів починав війну.

"Той же самий генерал Кузовльов, інші генерали, які зараз посідають дуже високі позиції в ЗС РФ. Ми відстежуємо таку діяльність, ми збираємо таку інформацію, тому що вона необхідна", – додав представник ГУР.

При цьому зазначив, що розвідка продовжує накопичувати відповідний матеріал.

"Активно працюємо з МЗС, з Офісом генпрокурора для того, щоб представити всі докази, які необхідні. А як ми знаємо, воєнні злочини не мають терміну давності, і в будь-який момент ці дані можуть бути представлені Головним управління розвідки", – наголосив Скібіцький.

Він також додав, що ця інформація вже була використана у Міжнародному суді ООН в Гаазі, коли Україна позивалась стосовно фінансування і підтримки терористичної діяльності РФ в Україні.

Читайте також:
РФ планує диверсії по всій Європі, - джерела в спецслужбах РФ планує диверсії по всій Європі, - джерела в спецслужбах
Збитків на понад один мільярд доларів завдали українській енергетиці останні масовані атаки росіян Збитків на понад один мільярд доларів завдали українській енергетиці останні масовані атаки росіян
Окупанти посилили штурми на півдні України, щоб здобути чергові Окупанти посилили штурми на півдні України, щоб здобути чергові "перемоги" до свят, - Плетенчук
РФ розшукує Зеленського: Аналітики ISW пояснили задум Кремля РФ розшукує Зеленського: Аналітики ISW пояснили задум Кремля