USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Українка здобула три медалі ЧС-2023 і стала віцечемпіонкою світу з важкої атлетики

Досі на турнірі українка здобувала лише малу "бронзу" в ривку
Конотоп
Каміла Конотоп
Джерело: Суспільне

Україна виборола перші медалі на чемпіонаті світу-2023 з важкої атлетики. Одразу три нагороди - велику й дві малі - принесла збірній Каміла Конотоп, повідомляє "Суспільне Спорт".

Збірну в саудівському Ер-Ріяді представляють сім важкоатлетів. Змагання українці розпочали з жіночої вагової категорії до 59 кг, в якій на старт вийшли дворазова абсолютна чемпіонка Європи Каміла Конотоп та володарка континентального "срібла" у вазі до 55 кг Світлана Самуляк.

"У Саудівській Аравії Конотоп відстоювала минулорічну малу "бронзу" в ривку, дебютну для українки на чемпіонатах світу. Самуляк брала участь у світовій першості вперше з 2021 року, коли здобула "бронзу" в категорії до 55 кг", - йдеться у повідомленні.

Що означає результат Каміли Конотоп?

Дебютна велика медаль Каміли на рівні чемпіонатів світу. Досі на турнірі українка здобувала лише малу "бронзу" в ривку у 2022 році.

Четверта велика нагорода Конотоп на міжнародних топзмаганнях. Двічі українка ставала чемпіонкою Європи (2021, 2023), ще одного разу здобувала "срібло" турніру (2022, - ред.).

Україна виграє велику медаль світової першості з 2021 року, коли в Ташкенті в категорії до 81 кг абсолютною чемпіонкою стала Аліна Марущак.

За всіма нагородами Україна вийшла на восьме проміжне місце в медальному заліку чемпіонату світу-2023. Очолює таблицю Китай з 11 золотими медалями.

Що далі?

Наступний фінал за участю України відбудеться в Ер-Ріяді в неділю, 10 вересня. За медалі категорії до 64 кг поборються Марія Гангур та Ганна Давидова.

Перші чоловічі змагання з Максимом Домбровським пройдуть на турнірі наступного дня, 11-го числа. Українець стартує в групі В вагової категорії до 89 кг.

Торік у колумбійській Боготі збірна України завершила чемпіонат світу на 16-му місці медального заліку з малими нагородами Каміли Конотоп, Аліни Марущак та Ірини Дехи.

Новини за темою: Український плавець з національним рекордом виграв "срібло" юніорського чемпіонату світу
Теги: спорт
Читайте також:
Медіапроєкт Ukraine World News та Sport&Business Club запускають токшоу Sport Business Time Медіапроєкт Ukraine World News та Sport&Business Club запускають токшоу Sport Business Time
Наздоганяти втрачене: 16 травня відбудеться перша конференція зі спортивного маркетингу SBC Summit Ukraine Наздоганяти втрачене: 16 травня відбудеться перша конференція зі спортивного маркетингу SBC Summit Ukraine
Sport&Business Club Україна обирає найкращий маркетинговий кейс квітня. Долучайтеся до голосування! Sport&Business Club Україна обирає найкращий маркетинговий кейс квітня. Долучайтеся до голосування!
В українській збірній з волейболу виник скандал: Низка гравців відмовилися їхати в табір команди В українській збірній з волейболу виник скандал: Низка гравців відмовилися їхати в табір команди