USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

Україна знищила третину Чорноморського флоту РФ, – ВМС

Від початку повномасштабної війни Україні вдалося знищити чотири великі десантні кораблі Чорноморського флоту РФ, а на ходу в окупантів залишились п'ять ВДК
Великий десантний корабель ЧФ РФ
Великий десантний корабель ЧФ РФ "Ямал"
Джерело: відкриті джерела

Сили оборони України потопили або вивели з ладу третину кораблів Чорноморського флоту Росії. Такий показник фіксується за понад два роки повномасштабної війни проти нашої держави. Лише протягом останніх днів наші захисники уразили два великі десантні кораблі – "Ямал" та "Азов", а також один розвідувальний – "Іван Хурс". Про це у коментарі АР заявив речник ВМС Дмитро Плетенчук.

Він розповів, що Україна знищила або вивела з ладу третину кораблів Чорноморського флоту Росії за більш ніж два роки повномасштабної війни.

За словами Плетенчука, з близько десятка російських військових кораблів-ракетоносців потоплено лише два. Водночас речник пообіцяв, що ЗСУ продовжать завдавати ударів по кораблях Чорноморського флоту Росії.

Зокрема, Дмитро Плетенчук наголосив, що кінцевою метою нашої держави є повна відсутність російських військових кораблів у Азовському та Чорноморському регіонах.

У ворога ще є потужності в морі

Як зазначив Плетенчук, залишаються в строю найнебезпечніші зразки озброєння – це носії крилатих ракет "Калібр". Серед яких є підводні й надводні човни. Він нагадав, що такого типу кораблів знищено Україною два: підводний човен "Ростов-на-Дону" і малий ракетний корабель "Аскольд".

"Тому в принципі їх десяток в середньому. Тому що ця цифра коливається залежно від боєготовності, залишається в строю. Проте вони мають проблеми з логістикою. І, як бачите, протягом тривалого часу вони не застосовуються", – підсумував Плетенчук.

Від початку повномасштабної війни Україні вдалося знищити чотири великі десантні кораблі Чорноморського флоту РФ, а на ходу в окупантів залишились п'ять ВДК.

Новини за темою: Два кораблі, центр зв'язку та інфраструктура ЧФ РФ: ЗСУ завдали нового удару по Криму. Фото, відео

Що цьому передувало

24 березня стало відомо про чергове успішне ураження ворожих десантних кораблів. Відомо, що ЗСУ успішно атакували великі десантні кораблі "Ямал" та "Азов", центр зв'язку, а також декілька об'єктів інфраструктури Чорноморського флоту Росії в тимчасово окупованому Севастополі.

Речник Військово-морських сил ЗСУ Дмитро Плетенчук 26 березня розповів, що українцям вдалося уразити ВДК "Костянтин Ольшанський" ракетами "Нептун". Раніше цей десантний корабель Росія вкрала в України у 2014 році під час окупації Криму.

Тим часом OSINT-аналітики опублікували супутникові фото розвідувального корабля "Іван Хурс" за 23 та 24 березня. Дмитро Плетенчук заявив, що цей російський корабель "отримав пошкодження кормового обладнання розвідувального". Але саме супутниковий знімок говорить про те, що виконувати завдання за призначенням цей корабель тепер точно не зможе дуже довгий час.

Читайте також:
100 ракет для ППО отримає Україна від Великої Британії за травень 100 ракет для ППО отримає Україна від Великої Британії за травень
Україна програє інформаційну війну, - політтехнолог Україна програє інформаційну війну, - політтехнолог
Окупанти впроваджують у школах ТОТ України новий пропагандистський предмет Окупанти впроваджують у школах ТОТ України новий пропагандистський предмет
Дані в ТЦК у будь-якому разі доведеться оновлювати, а за невиконання - штраф від 17 тис. грн, - адвокат Дані в ТЦК у будь-якому разі доведеться оновлювати, а за невиконання - штраф від 17 тис. грн, - адвокат