USD
НБУ
39.47
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.18
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 3 9 3 0 (+950)
USD
НБУ
39.47
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.18
Готівка
43.00

Україна виділить понад 31 млрд гривень на закупівлю дронів для ЗСУ

Генштаб планує створити 60 передових ударних рот, які використовуватимуть безпілотники для знищення ворога
дрон безпілотник

Ілюстративне фото

Джерело: відкриті джерела

Україна планує спрямувати 31,6 млрд гривень на закупівлю дронів для Збройних сил. Гроші хочуть виділити з бюджету Держспецзв'язку. Про це повідомив глава відомства Юрій Щиголь.

"Сучасна російсько-українська війна є надзвичайно технологічною. Щоб перемогти в ній, Україна має використовувати найпередовіші технології. Одним із чинників української технологічної переваги стає розвиток армії дронів", – зазначив він.

За словами Щиголя, зважаючи на це, понад 30 млрд гривень, які додатково планується спрямувати до бюджету Держспецзв'язку, підуть передусім на закупівлю безпілотних апаратів для військових.

Для ЗСУ хочуть закупити переважно безпілотники українського виробництва.

Також він розповів, що дрони дійсно є витратним матеріалом на фронті, як і набої – за добу Сили оборони втрачають у середньому 10–15 дронів.

Крім того, Щиголь повідомив, що Генштаб ЗСУ планує створити 60 передових ударних рот, які використовуватимуть безпілотники для знищення ворога.

"Уже цього місяця будуть створені й оснащені перші 10 рот і вже в березні вони розпочнуть виконання завдань на Сході та Півдні України", – розповів він.

Раніше

Кабінет міністрів узгодив низку рішень, які дозволять значно спростити ввезення безпілотних літальних апаратів в Україну.

Також ми писали, що уряд затвердив план пріорітетних дій на 2023 рік. У ньому, зокрема, передбачається створення умов для розвитку власного виробництва БПЛА.

Читайте також:
Повторює Повторює "сирійську тактику": Росія вбила понад 90 медиків, поліцейських і рятувальників під час повторних ударів по Україні
Якщо Росія захопить Часів Яр, це відкриє їй дорогу до оборонного поясу ЗСУ, – ISW Якщо Росія захопить Часів Яр, це відкриє їй дорогу до оборонного поясу ЗСУ, – ISW
США готують найбільший пакет військової допомоги Україні на 6 мільярдів доларів, – ЗМІ США готують найбільший пакет військової допомоги Україні на 6 мільярдів доларів, – ЗМІ
Україна, ймовірно, зможе піти у серйозний контрнаступ у 2026-му або 2027 році, – The Economist Україна, ймовірно, зможе піти у серйозний контрнаступ у 2026-му або 2027 році, – The Economist