USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

Україна встановила національний рекорд за кількістю тенісисток у третьому колі турнірів Грендслем

Два матчі на Australian Open-2024 успішно подолали чотири українки
теніс
Джерело: відкриті джерела

Україна встановила національний рекорд за кількістю тенісисток у третьому колі турнірів Грендслем. Сталося це на першому тенісному мейджорі нового сезону – Australian Open-2024, повідомляє "Суспільне спорт".

"В основній сітці AO-2024 стартували сім українських тенісисток – рекордне представництво України у цих змаганнях. Еліна Світоліна, Ангеліна Калініна, Леся Цуренко та Марта Костюк пройшли безпосередньо до основи завдяки своїм позиціям у топ-100 світового рейтингу. Даяна Ястремська, Дар'я Снігур та Юлія Стародубцева потрапили на турнір через кваліфікацію", – йдеться у матеріалі.

Зазначається, що перше коло на Australian Open-2024 не змогли подолати дебютантки турніру – Стародубцева та Снігур, а також Калініна. Натомість Світоліна, Цуренко, Костюк та Ястремська вийшли до третього кола.

 Результати українок у другому колі Australian Open

  • Леся Цуренко (Україна, 28) – Ребека Масарова (Іспанія) – 2:0 (6:3, 6:4)
  • Марта Костюк (Україна) – Елізе Мертенс (Бельгія, 25) – (5:7, 6:1, 7:6(6))
  • Еліна Світоліна (Україна, 19) – Вікторія Томова (Болгарія) – 2:0 (6:1, 6:3)
  • Вероніка Грачова (Франція) – Даяна Ястремська (Україна) – 0:2 (3:6, 2:6).

"Чотири українки у третьому колі Australian Open-2024 – рекорд України на цій стадії змагань на рівні Грендслемів", – кажуть у виданні.

Зазначається, що дотепер найкращим результатом був вихід трьох тенісисток на чотирьох тенісних мейджорах.

Вже завтра у Мельбурні матчі проведуть Леся Цуренко проти минулорічної чемпіонки турніру Аріни Соболенко, Марта Костюк зіграє з Еліною Аванесян.

У суботу Еліна Світоліна зустрінеться на корті з Вікторією Голубич (Швейцарія), а Даяна Ястремська протистоятиме Еммі Наварро (США).

Раніше ми писали, що тенісистка Цуренко вперше в кар’єрі вийшла в 1/8 фіналу "Вімблдону". Вона стала другою тенісисткою після Світоліної, якій вдалося пробитися до 1/8 фіналу.

Читайте також:
ДБР виписало підозру голові ФСБ РФ Бортнікову і ще 20 ДБР виписало підозру голові ФСБ РФ Бортнікову і ще 20 "фсбешним" генералам
Rheinmetall планує почати виробництво систем ППО в Україні Rheinmetall планує почати виробництво систем ППО в Україні
США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні
Штраф Україні та низка скарг на Ізраїль: Навколо Штраф Україні та низка скарг на Ізраїль: Навколо "Євробачення" розгорілися нові скандали