USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 7 4 7 0 (+1320)
USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00

Росія атакує енергосистему України, щоб підірвати оборонну промисловість, – ISW

Російські війська не змогли зруйнувати українську енергосистему 22 березня
Удар по ДніпроГЕС
Наслідки ракетного удару по ДніпроГЕС
Джерело: відкриті джерела

Нові атаки російських окупантів на енергосистему України мають на меті підірвати оборонно-промисловий потенціал. Про це йдеться в повідомленні Інституту вивчення війни (ISW).

На думку аналітиків, окупанти, ймовірно, намагаються використати дефіцит українських зенітно-ракетних комплексів у новій спробі зруйнувати українську енергосистему.

Водночас там наголошують, що російські війська не змогли зруйнувати українську енергосистему 22 березня, але можуть мати на меті продовжити інтенсивні удари по енергетичній інфраструктурі в наступних серіях ударів, особливо для того, щоб скористатися постійними затримками в наданні західної безпекової допомоги, що суттєво обмежують можливості української системи протиповітряної оборони.

Новини за темою: Україна оговтується від масованої атаки на енергетику. Яка ситуація після обстрілу зараз

Удар по Україні 22 березня

Як відомо, у ніч на п'ятницю російська армія завдала масованого комбінованого удару по Україні. Метою ворога стали об'єкти енергетичної інфраструктури, зокрема, ДніпроГЕС – найбільша гідроелектростанція країни, в яку влучило вісім ракет.

Унаслідок атаки в кількох регіонах України спостерігалися проблеми з енергопостачанням. Найскладніша ситуація утворилася в Харкові, де повністю зникла електрика.

Крім того, під удар під час атаки потрапили об'єкти "Нафтогазу". Пошкоджено газопроводи та знеструмлено деякі об'єкти.

За даними Національної поліції, загалом по Україні наразі відомо про п'ятьох загиблих мирних людей і 31 пораненого. Найбільше постраждало людей унаслідок ракетного удару в Запоріжжі.

Читайте також:
Україна може знову залишитися без зброї наприкінці 2025 року, попри недавню допомогу від США, – припущення Україна може знову залишитися без зброї наприкінці 2025 року, попри недавню допомогу від США, – припущення
Латвія передала Україні енергообладнання для відновлення енергосистеми після атак РФ Латвія передала Україні енергообладнання для відновлення енергосистеми після атак РФ
Окупанти майже 180 разів обстріляли українські ТЕС від початку війни Окупанти майже 180 разів обстріляли українські ТЕС від початку війни
Ситуація на фронті загострилась, – Сирський Ситуація на фронті загострилась, – Сирський