USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Україна та США підписали Меморандум про спільне виробництво та обмін технічними даними

Документ сприятиме будівництву в нашій країні виробничих потужностей для забезпечення ЗСУ зброєю
США - Україна
Ілюстративне фото
Джерело: відкриті джерела

Сполучені Штати та Україна домовилися про спільне виробництво в оборонній промисловості й обмін технічними даними. Як повідомив керівник Офісу президента України Андрій Єрмак, американська та українська сторони підписали відповідний меморандум.

"Дуже важливий успіх – на конференції оборонних індустрій у Вашингтоні Україна і США підписали Меморандум про спільне виробництво й обмін технічними даними. У Меморандумі визначено локалізацію оборонної промисловості в Україні. В Україні мають бути побудовані виробничі потужності для забезпечення ЗСУ необхідною зброєю у сферах протиповітряної оборони, виробництва критично важливих боєприпасів, а також ремонту і технічного обслуговування", – написав керівник ОПУ.

Зокрема, Андрій Єрмак зазначив, що технічні дані для початку локальної реалізації окремих проєктів Україні надаватимуть Міноборони Сполучених Штатів та промислові партнери. Метою цих проєктів є вдосконалення застарілих систем ППО за допомогою інтеграції західних боєприпасів.

"Це фундамент майбутнього нашого ВПК і посилення оборони України на роки вперед", – наголосив Єрмак.

Своєю чергою міністр із питань стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін заявив, що Київ отримав домовленості із двома провідними компаніями зі США про спільне виробництво в Україні боєприпасів калібру 155-мм.

"Є довгострокові рішення, але дуже важливі для нас. Це рішення про виробництво боєприпасів, насамперед 155 калібру. У нас є домовленості із двома американськими провідними компаніями про спільне виробництво в Україні боєприпасів 155 калібру", – сказав він в ефірі національного телемарафону "Єдині новини".

За оцінкою міністра, процес виробництва боєприпасів 155 калібру триватиме до трьох років.

"Щоб почати це виробництво, нам потрібні технології, якими володіють наші партнери. Україна ніколи не виготовляла ці калібри, ви це знаєте. Тому що раніше ми почнемо, то раніше у нас будуть ці рішення, які запрацюють для Сил оборони", – уточнив він.

Новини за темою: США та Британія ввели нові санкції проти Росії за кібершпигутство – це люди, пов'язані із ФСБ

Що цьому передувало

Напередодні до Сполучених Штатів приїхала українська делегація, до якої увійшли, зокрема, міністр оборони України Рустем Умєров, керівник ОПУ Андрій Єрмак і міністр стратпрому Олександр Камишін. Паралельно із їхнім візитом у Вашингтоні з 6 по 7 грудня відбувся форум представників української та американської промисловості. Зазначені представники української влади взяли участь у цьому заході. У межах форуму сторони вивчають можливості спільного виробництва озброєнь.

Нагадаємо, у найближчі два роки Пентагон сподівається збільшити виробництво 155-міліметрових артилерійських снарядів на 500%. Витрати на це оцінюються в 1,5 мільярда доларів.

Читайте також:
Швейцарія пом'якшить правила експорту зброї, однак України це не стосується Швейцарія пом'якшить правила експорту зброї, однак України це не стосується
Мінекономіки скасувало бронь від мобілізації для співробітників букмекерської контори та служби доставки Мінекономіки скасувало бронь від мобілізації для співробітників букмекерської контори та служби доставки
Військові можуть заповідати виплату одноразової грошової допомоги родичам на випадок загибелі: Уряд ухвалив постанову Військові можуть заповідати виплату одноразової грошової допомоги родичам на випадок загибелі: Уряд ухвалив постанову
Військовозобов’язаним видаватимуть спеціальні штрихкоди Військовозобов’язаним видаватимуть спеціальні штрихкоди