USD
НБУ
40.76
Готівка
40.90
EUR
НБУ
43.85
Готівка
44.25
Втрати орків: 5 4 7 4 7 0 (+1200)
USD
НБУ
40.76
Готівка
40.90
EUR
НБУ
43.85
Готівка
44.25

Україна, схоже, готується до дальніх ракетних ударів по Росії, – Defense Express

Водночас українські дрони серйозно опрацьовують маршрути для обходу ППО РФ
Українська ракета
Українська ракета "Нептун"
Джерело: wikipedia

Україна своїми нальотами на російські системи РЛС, ймовірно, веде підготовку до дальніх ракетних ударів по території ворога. Про це в ефірі "Еспресо" заявив Валерій Рябих, директор з розвитку інформаційно-консалтингової компанії Defense Express, яка займається мілітарі аналітикою та висвітленням військових тем.

"Зараз здійснюється підготовчий етап для того, щоб бити по території РФ далекобійними ракетами. Про це свідчать удари Сил оборони по системах РЛС у Росії", – зазначає він.

Також, на його думку, українські безпілотники атакують росіян у глибокому тилу і для того, щоб серйозно відпрацьовувати маршрути.

Експерт вважає, що удари по території РФ будуть тільки нарощуватися.

"Атака на систему РЛС в Орську, що відбулася сьогодні, могла бути тестовим варіантом обстрілу. Оскільки безпілотники мають не таке велике бойове навантаження. Утім, такі точкові удари можуть завдати великої шкоди Росії", – заявив він.

Новини за темою: СБУ вперше застосувала дрон Sea Baby з ракетами "Град" минулого року, – Малюк

Рябих уточнив, щойно в України з'являться далекобійні ракети, польотні завдання вже будуть відпрацьовані. За словами аналітика, такі ракети у Сили оборони можуть з'явитися від західних партнерів або в рамках реалізації власної ракетної програми.

Як відомо, 26 травня українські ЗМІ з посиланням на спецслужби повідомили, що дрон Головного управління розвідки Міністерства оборони України атакував радіолокаційну станцію дальнього виявлення цілей "Воронеж М" у місті Орськ Оренбурзької області РФ.

Зазначимо, що радіолокаційна станція метрового діапазону "Воронеж-М" входить до сімейства російських загоризонтних РЛС 77Я6 "Воронеж". Її дальність огляду складає 6 тисяч кілометрів. З 2015 року станція працювала в тестовому режимі із супроводу балістичних цілей. А у 2017 році її ввели в експлуатацію.

Читайте також:
Путін не підтримує припинення вогню в Україні зараз. Зеленський має свою відповідь Путін не підтримує припинення вогню в Україні зараз. Зеленський має свою відповідь
В Україні – 14 неукомплектованих бригад, про контрнаступ говорити зарано, – Зеленський В Україні – 14 неукомплектованих бригад, про контрнаступ говорити зарано, – Зеленський
ЗСУ відійшли з мікрорайону Канал у Часовому Яру, – речник ОСУВ ЗСУ відійшли з мікрорайону Канал у Часовому Яру, – речник ОСУВ "Хортиця"
Поважати і співчувати, а не жаліти. Як спілкуватися з людьми без кінцівки або з протезом Поважати і співчувати, а не жаліти. Як спілкуватися з людьми без кінцівки або з протезом