USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

Україна розробляє механізми для протидії колаборантам, які втікають за кордон

Запропоновано створити робочу групу, яка працюватиме над удосконаленням законодавства в частині кримінальної відповідальності за колабораційну діяльність
колаборантка_2

Фото ілюстративне

Джерело: Telegram СБУ

Україна розробляє механізми, аби протидіяти колаборантам за кордоном. Це необхідно для того, щоб зрадники не могли легалізуватися за українськими документами. Про це поінформувала пресслужба Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

Відбулася спеціальна нарада під головуванням віцепремʼєр-міністерки Ірини Верещук. У ній взяли участь посадовці представництва президента України в Криму, Меджлісу кримськотатарського народу, Нацполіції, Державної міграційної служби та Служби безпеки України.

Зазначається, що увагу зосередили на протидії легалізації за кордоном громадян України, які проживали на тимчасово окупованих територіях і вчиняли злочини проти української державності.

Для завчасного реагування на подібні спроби учасники наради домовилися посилити обмін інформацією між зацікавленими органами для скоординованої роботи в зазначеному напрямі.

У пресслужбі Мінреінтеграції також додали, що запропоновано створити робочу групу, яка працюватиме над удосконаленням законодавства в частині кримінальної відповідальності за колабораційну діяльність. Зокрема, над питанням чіткого розмежування кваліфікації дій, які можуть мати ознаки колабораційної діяльності або пособництва державі-агресору.

"Колаборанти шукають можливості виїхати за кордон і легалізуватися, використовуючи українські документи. Маємо всіляко цьому завадити. Тому закликаю присутніх представників силового блоку та державних установ налагодити чітку комунікацію між відповідальними відомствами для завчасного виявлення таких випадків і належного реагування", – зазначила Верещук.

Раніше повідомлялося, що в Україні громадян, які працювали у незаконних органах, утворених російськими окупантами на тимчасово захоплених територіях, хочуть позбавити пенсій.

Нещодавно Служба безпеки заочно повідомила про підозру Василю Бубці, брату члена Національного олімпійського комітету України Сергія Бубки. Василя Бубку підозрюють у колабораційній діяльності (ч. 4 ст. 111-1 КК України) та сприянні діяльності терористичній організації (ч. 1 ст. 258-3 КК України).

Читайте також:
У Росії заарештували активи трьох європейських банків на понад 700 млн євро У Росії заарештували активи трьох європейських банків на понад 700 млн євро
Російська армія, ймовірно, готується до другого етапу наступу на півночі Харківщини, - ISW Російська армія, ймовірно, готується до другого етапу наступу на півночі Харківщини, - ISW
"Мінус" тральщик "Ковровец": Знищено ще один корабель Чорноморського флоту РФ
ДБР виписало підозру голові ФСБ РФ Бортнікову і ще 20 ДБР виписало підозру голові ФСБ РФ Бортнікову і ще 20 "фсбешним" генералам