USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Україна призупинила статус спонсора війни для Raiffeisen Bank через шантаж Австрії

Наразі між країнами тривають переговори із залученням представників Єврокомісії
Raiffeisen Bank International
Джерело: відкриті джерела

Національне агентство з питань запобігання корупції призупинило статус міжнародного спонсора війни для австрійського Raiffeisen Bank. Про це йдеться на сайті НАЗК.

"Статус призупинено на період проведення двосторонніх консультацій із залученням представників Європейської комісії", – поінформували у відомстві.

Джерело: НАЗК

У чому річ?

Раніше західні журналісти повідомляли, що посли країн Євросоюзу не змогли узгодити новий пакет антиросійських санкцій через Австрію, яка зажадала від України виключити банківську групу Raiffeisen Bank International із переліку міжнародних спонсорів війни.

Пізніше стало відомо, що Австрія наклала "резерв для вивчення" нового пакета санкцій.

За даними EU Observer, Австрія після саміту ЄС, що відбувся 14 і 15 грудня, продовжує блокувати санкції проти Росії.

Водночас австрійський уряд проводить переговори з Україною цими вихідними в останній спробі змусити Київ виключити австрійський Raiffeisen Bank з реєстру спонсорів війни.

Однак у суботу, 16 грудня, брюссельський журналіст "Радіо Свобода" Рікард Йозвяк написав, що ЄС уже наступного тижня проголосує за 12-й пакет санкцій проти Росії, оскільки Австрія зняла свій "резерв".

Видання Reuters своєю чергою зауважило, що Raiffeisen Bank зник зі списку міжнародних спонсорів війни. Однак уже сьогодні Нацагентство прояснило ситуацію.

Як відомо, список спонсорів війни РФ проти України наповнений компаніями, які продовжують роботу в Росії та сплачують податки цій країні. При цьому чорний список не має юридичної сили, але символічно важливий для тиску на компанії.

Читайте також:
Rheinmetall планує почати виробництво систем ППО в Україні Rheinmetall планує почати виробництво систем ППО в Україні
США можуть обмежити доступ до доларової системи для Raiffeisen Bank через роботу в Росії США можуть обмежити доступ до доларової системи для Raiffeisen Bank через роботу в Росії
США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні
Штраф Україні та низка скарг на Ізраїль: Навколо Штраф Україні та низка скарг на Ізраїль: Навколо "Євробачення" розгорілися нові скандали