USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 6 9 4 0 (+1510)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

ЄС незабаром може ухвалити 12-й пакет санкцій проти РФ. Одна з країн Союзу зняла "резерв", – журналіст

Одна з країн Євросоюзу раніше наклала "резерв для вивчення" нового пакета санкцій
санкції РФ
Джерело: відкриті джерела

Європейський Союз уже наступного тижня проголосує за 12-й пакет обмежень проти Росії, повідомляє журналіст "Радіо Свобода" Рікард Йозвяк у соцмережі X.

"Австрія зняла свій резерв. Російські санкції мають бути офіційно ухвалені цього тижня", – повідомив він.

Чому Австрія не голосувала за санкції?

Раніше Йозвяк зазначав, що посли країн Євросоюзу не змогли узгодити новий пакет антиросійських обмежень через Австрію, яка зажадала від України виключити банківську групу Raiffeisen Bank International із переліку міжнародних спонсорів війни.

Пізніше стало відомо, що Австрія наклала "резерв для вивчення" нового пакета санкцій.

Як писав EU Observer, Австрія після саміту ЄС, який відбувся 14 і 15 грудня, продовжує блокувати санкції проти Росії.

"Вони наклали резерв для вивчення, який може бути знятий у понеділок або на початку наступного тижня. Висновки саміту ЄС – це політичні заяви, а не юридично зобов'язуючі рішення", – повідомило джерело видання.

Зазначалося, що "резерв для вивчення" – це коли керівництво країни просить додатковий час, щоб вивчити юридичний дрібний шрифт, перш ніж підписувати рішення Євросоюзу. Але це також вводить в оману, бо Відень насправді нічого не вивчає.

Натомість австрійський уряд проводить переговори з Україною цими вихідними в останній спробі змусити Київ виключити австрійський Raiffeisen Bank з реєстру спонсорів війни.

"Мені сумно бачити, як на одну чашу терезів кладуть життя українців, а на іншу – комерційні інтереси австрійського банку в Росії", – сказав один з українських співрозмовників видання.

Раніше Bloomberg повідомляв, що щомісячний дохід Росії від експорту нафти наразі більший, ніж до повномасштабного вторгнення в Україну. Залучені власники суден і трейдери допомогли РФ обійти обмеження ціни. Так, близько 11 мільярдів доларів щорічно "випаровуються" між моментом, коли нафта покине Росію, до моменту, коли вона досягне покупців.

Читайте також:
Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри
Дезінформація та дискредитація ЗСУ: Синєгубов роз’яснив фото з розкиданими Дезінформація та дискредитація ЗСУ: Синєгубов роз’яснив фото з розкиданими "зубами дракона" на Харківщині
США можуть обмежити доступ до доларової системи для Raiffeisen Bank через роботу в Росії США можуть обмежити доступ до доларової системи для Raiffeisen Bank через роботу в Росії
Окупанти пошкодили понад чотири тисячі станцій мобільного зв'язку та 25% мереж фіксованого, – Федоров Окупанти пошкодили понад чотири тисячі станцій мобільного зв'язку та 25% мереж фіксованого, – Федоров