USD
НБУ
41.41
Готівка
41.70
EUR
НБУ
46.12
Готівка
46.55
Втрати росіян: 6 3 7 0 1 0 (+1130)
USD
НБУ
41.41
Готівка
41.70
EUR
НБУ
46.12
Готівка
46.55

Україна підтвердила свою участь у Євробаченні-2025

Нині стартував новий сезон підготовки країни до 69-го пісенного конкурсу
Євробачення у Швейцарії
Лого Єврбачення-2025
Джерело: відкриті джерела

Україна візьме участь у пісенному конкурсі "Євробачення-2025", який наступного року відбудеться у Базелі (Швейцарія). Про підтвердження повідомляє "Суспільне".

Голова правління "Суспільного" Микола Чернотицький зазначає, що Євробачення вже давно перестало бути для України просто традиційним музичним конкурсом.

"Це важливий майданчик комунікації зі світом. Важливо, щоб Україна не сходила з перших шпальт світових медіа, щоб світ памʼятав про війну, яку проти нас веде Росія. Євробачення – це ключовий елемент культурної дипломатії, і "Суспільне" зробить все можливе, аби наша країна була представлена якомога краще", – сказав посадовець.

А голова української делегації на Євробаченні Оксана Скибінська додала, що під час війни вкрай важливо, щоб Україну продовжували бачити й чути. Й оголосила про початок нового сезону підготовки України до Євробачення та зазначила, що готують нові сюрпризи.

Новини за темою: Штраф Україні та низка скарг на Ізраїль: Навколо "Євробачення" розгорілися нові скандали

Нагадаємо, 69-те шоу прийматиме Швейцарія, представник якої небінарна особа Nemo перемогли в Мальме в травні цього року з піснею The Code.

За результатами Євробачення-2024 представниці України Alyona Alyona і Jerry Heil, які виконували пісню Teresa & Maria й виступали у фіналі під номером "2", посіли третє місце. В сумі конкурсний номер наших артисток отримав 453 бали.

Читайте також:
Цифровізація послуг: Україна отримає від Швейцарії майже 70 млн доларів Цифровізація послуг: Україна отримає від Швейцарії майже 70 млн доларів
70 млн тонн вантажів вдалося за рік транспортувати українським морським коридором 70 млн тонн вантажів вдалося за рік транспортувати українським морським коридором
Києво-Печерська лавра: Від окупації до відродження. Інтерв'ю з директором заповідника Максимом Остапенком Києво-Печерська лавра: Від окупації до відродження. Інтерв'ю з директором заповідника Максимом Остапенком
Німеччина виділить Україні 100 млн євро допомоги напередодні зими Німеччина виділить Україні 100 млн євро допомоги напередодні зими