USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

Буданов оцінив контрнаступ ЗСУ на фронті

За словами Буданова, контрнаступ захисників проходить доволі складно
ЗСУ
Воїн ЗСУ
Джерело: Генштаб ЗСУ

Зараз головне є те, що наступ українських воїнів продовжується. Просування військових на Бахмутському напрямку наразі відбувається трохи швидше, ніж на півдні, розповів керівник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов в інтерв'ю bTV.

За словами Буданова, контрнаступ захисників проходить доволі складно, оскільки Росія встигла дещо укріпити свою позицію стаціонарними оборонними комплексами.

"Найголовніше, що наступ не зупиняється, а продовжується. На мою думку, на Бахмутській лінії він йде трохи швидше, ніж на півдні, але час покаже", - сказав очільник ГУР.

Що нового в контрнаступі ЗСУ?

За інформацією Генерального штабу Збройних сил України, нині українські воїни продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському та Бердянському напрямках.

Згідно з даними Інституту вивчення війни (ISW), ЗСУ, в рамках наступу на заході Запорізької області, почали просуватися поблизу Оріхова. Зокрема захисники продовжують проводити контрнаступальні операції північніше і південніше від Бахмута Донецької області.

Новини за темою: ЗСУ просунулися вперед під Бахмутом, – ISW

Водночас українські війська наразі відмовилися від американських бойових методів під час контрнаступу і перейшли до тактики, яка повинна вимотати російські сили за допомогою артилерії і ракет великої дальності. Про це пише The New York Times із посиланням на офіційних осіб Сполучених Штатів Америки.

"Сам контрнаступ не провалився, він затягнеться на кілька місяців до осені", – сказав старший науковий співробітник Фонду Карнегі за міжнародний мир Майкл Кофман.

Нагадаємо, раніше британська розвідка повідомила, що контрнаступальні операції України, найімовірніше, виснажили дві загальновійськові армії РФ. Йдеться про 58-му та 5-ту загальновійськові армії Росії. 

Також днями західні ЗМІ писали, що Україна визначила основний напрямок свого контрнаступу і вже почала перекидати туди резерви. Головний удар буде зосереджено у південній частині Запорізької області.

Читайте також:
Дезінформація та дискредитація ЗСУ: Синєгубов роз’яснив фото з розкиданими Дезінформація та дискредитація ЗСУ: Синєгубов роз’яснив фото з розкиданими "зубами дракона" на Харківщині
Окупанти пошкодили понад чотири тисячі станцій мобільного зв'язку та 25% мереж фіксованого, – Федоров Окупанти пошкодили понад чотири тисячі станцій мобільного зв'язку та 25% мереж фіксованого, – Федоров
США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні
ЗСУ вночі могли вразити російський МіГ-31 на аеродромі Бельбек у Криму ЗСУ вночі могли вразити російський МіГ-31 на аеродромі Бельбек у Криму