USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

Україна хоче конфіскувати майно виробника російських "Кинджалів" і вертольотів

Мін'юст хоче застосувати санкцію до акціонерного товариства "Науково-виробнича корпорація "Конструкторське бюро машинобудування"
Кинджал
Джерело: відкриті джерела

Українська сторона звернулася до Вищого антикорупційного суду з проханням конфіскувати майно російської компанії, яка займається виробництвом ракет "Кинджал". Про це повідомляє Міністерство юстиції України.

Відомство хоче застосувати санкцію до акціонерного товариства "Науково-виробнича корпорація "Конструкторське бюро машинобудування".

Третіми особами будуть заявлені:

  • акціонерне товариство "НВО "Високоточні комплекси";
  • державна корпорація зі сприяння розробленню, виробництву та експорту високотехнологічної промислової продукції "Ростех";
  • товариства з обмеженою відповідальністю "Науково-виробничий комплекс "Фотоприлад".

Мін'юст пояснив, що акціонерне товариство "Науково-виробнича корпорація "Конструкторське бюро машинобудування" (АТ "НВК "КБМ") є підприємством у Російській Федерації, яке розробляє та виготовляє військову техніку, зокрема, високоточні тактичні ракетні комплекси, оперативно-тактичні ракетні комплекси, зенітно-ракетні комплекси, протитанкові ракетні комплекси на замовлення Міністерства оборони.

Відомство уточнило, що це посилює військовий потенціал Російської Федерації, яка залучає зазначену військову техніку при здійсненні збройної агресії проти України. Згідно з публічною інформацією, ця компанія відповідальна за розробку ракет "Кинджал", які росіяни використовують для ударів по Україні. Також компанія займається розробкою вертольотів Ка-52М і Мі-28НМ.

Раніше Міністерство внутрішніх справ показало процес утилізації бойових частин "гіперзвукових" російських ракет Х-47 "Кинджал". Їхні залишки виявили на території Кіровоградської області. Вибухотехніки провели контрольований підрив двох "Кинджалів", бойові частини яких при падінні на землю не вибухнули.

2 січня російські окупанти здійснили масовану атаку по кількох українських містах. Вороги випустили по Україні десятки "Шахедів", понад 60 ракет Х-101/Х-555Х55, десяток Х-47М2 "Кинджал".

Станом на 31 грудня 2023 року системи протиповітряної оборони Patriot, які працюють в Україні, вже збили 15 російських ракет "Кинджал".

Читайте також:
100 ракет для ППО отримає Україна від Великої Британії за травень 100 ракет для ППО отримає Україна від Великої Британії за травень
Україна програє інформаційну війну, - політтехнолог Україна програє інформаційну війну, - політтехнолог
Окупанти впроваджують у школах ТОТ України новий пропагандистський предмет Окупанти впроваджують у школах ТОТ України новий пропагандистський предмет
Дані в ТЦК у будь-якому разі доведеться оновлювати, а за невиконання - штраф від 17 тис. грн, - адвокат Дані в ТЦК у будь-якому разі доведеться оновлювати, а за невиконання - штраф від 17 тис. грн, - адвокат