USD
НБУ
41.41
Готівка
41.70
EUR
НБУ
46.12
Готівка
46.55
Втрати росіян: 6 3 7 0 1 0 (+1130)
USD
НБУ
41.41
Готівка
41.70
EUR
НБУ
46.12
Готівка
46.55

Україна досягла чимало в Курській операції, – Столтенберг

Генсек НАТО наголосив, що Україна має право на самооборону
Курська область
ЗСУ в Курській області РФ
Джерело: відкриті джерела

Україна досягла "багато" у своєму наступі на Курську область РФ. Однак як розвиватиметься ситуація далі, спрогнозувати важко, сказав генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, пише Reuters.

За його словами, лише українці можуть зробити необхідний важкий вибір. Столтенберг навів приклад щодо того, "куди розгорнути свої сили і який тип війни доречний у цій ситуації".

Водночас політик зауважив, що Україна має право на самооборону. Зокрема за допомогою ракет великої дальності, які можуть досягати військових цілей на території Росії.

"Радий, що багато країн НАТО дали таку можливість, а ті, у яких ще діють обмеження, пом’якшили обмеження, щоб Україна могла захистити себе", – прокоментував генсек Північноатлантичного альянсу.

Раніше Столтенберг дав зрозуміти, що НАТО не проти наступу ЗСУ на Курськ. Втім, уточнив, що про плани проведення такої операції в блоці не знали.

Новини за темою: Щорічна військова підтримка України має бути на рівні щонайменше 40 мільярдів євро, – Столтенберг

Курська область – це частина операції

Слід додати, що президент Володимир Зеленський в інтерв'ю західним медіа пояснив, що Україна пішла в наступ на Курську область через брак далекобійної зброї, щоб компенсувати далеку відстань, на якій ЗСУ могли б знищувати росіян. Також це частина операції для ослаблення натиску РФ на півдні та сході. 

І що стосується далекобійності, стверджував глава держави, то саме ця нестача далекобійності "змусила нас думати. Думати кожну секунду, яка в нас є альтернатива".

Зеленський говорив, що в української армії не вистачало далекобійних ракет і снарядів. На тлі цього українська розвідка дізналася про плани РФ зробити буферну зону на території України.

Читайте також:
Зеленський очікує від Байдена запрошення України в НАТО до завершення його президентської каденції Зеленський очікує від Байдена запрошення України в НАТО до завершення його президентської каденції
Зараз немає такої ділянки фронту, де не висів би дрон: Військовий розповів, як БпЛА змінюють хід війни Зараз немає такої ділянки фронту, де не висів би дрон: Військовий розповів, як БпЛА змінюють хід війни
На фронті у Харківській області російські військові скаржаться на масові отруєння На фронті у Харківській області російські військові скаржаться на масові отруєння
СБУ затримала зрадника, який за 1 млн рублів здавав росіянам позиції ЗСУ під Покровськом СБУ затримала зрадника, який за 1 млн рублів здавав росіянам позиції ЗСУ під Покровськом