USD
НБУ
40.76
Готівка
40.90
EUR
НБУ
43.85
Готівка
44.25
Втрати орків: 5 4 7 4 7 0 (+1200)
USD
НБУ
40.76
Готівка
40.90
EUR
НБУ
43.85
Готівка
44.25

Щорічна військова підтримка України має бути на рівні щонайменше 40 мільярдів євро, – Столтенберг

Політик зауважив, що 99% військової підтримки Україні надають члени НАТО
Столтенберг в НАТО

Єнс Столтенберг

Джерело: Суспільне

Військова підтримка має надаватися Україні без затримок і її щорічний обсяг варто тримати на рівні щонайменше 40 мільярдів євро на рік. Про це за результатами зустрічі міністрів оборони країн НАТО в Брюсселі сказав генеральний секретар альянсу Єнс Столтенберг, повідомляє "Укрінформ".

"З моменту повномасштабного вторгнення Росії члени блоку зміцнили свою підтримку та щороку надавали військову підтримку на суму близько 40 мільярдів євро. Запропонував, щоб ми підтримували цей рівень як мінімум стільки, скільки буде потрібно, і щоб члени альянсу рівномірно розподілили цей тягар", – сказав генсек НАТО.

Крім того, Столтенберг зауважив, що нині є затримки з наданням допомоги Україні. Однак це не повинно повторюватися.

До того ж політик зауважив, що 99% військової підтримки Україні надають члени Північноатлантичного альянсу.

"Гарна новина, що члени блоку активізуються, але Україні потрібна прогнозована підтримка на довгострокову перспективу. Очікую, що завтра міністри погодять план допомоги НАТО в галузі безпеки та підготовки для України, що є ключовим результатом для саміту альянсу", – зазначив Столтенберг.

Водночас на зустрічі в Брюсселі йшлося також про наближення України до членства в НАТО, зокрема приведення секторів оборони та безпеки України до стандартів альянсу, покращення оборонних закупівель та зміцнення оборонно-промислової бази України.

"Члени блоку готуються схвалити Спільний навчальний та аналітичний центр НАТО – Україна в Польщі. Завтра ми розглянемо, як ще більше зміцнити наше стримування та оборону", – сказав генсек НАТО.

Підтримка Столтенберга

Зокрема, напередодні генсек НАТО заявляв також, що постачання озброєння Україні стануть обов'язковими для країн, що входять до Північноатлантичного альянсу. 

"Постачання зброї для України має бути обов'язковим. Цей процес координуватимуть командні структури під керівництвом генерала Крістофера Каволі", – говорив він.

Разом з тим Столтенберг зазначав, що протягом кількох минулих місяців бачили затримки в наданні Україні військової допомоги, які мали наслідки на полі бою. Однак тепер союзники нарощують свою підтримку.

До того ж нещодавно Столтенберг привітав рішення партнерів дозволити Україні бити по Росії західною зброєю. Адже країна має захищатися від російської агресії і право на самооборону дозволяє завдати ударів по цілях на території агресора.

Читайте також:
Путін не підтримує припинення вогню в Україні зараз. Зеленський має свою відповідь Путін не підтримує припинення вогню в Україні зараз. Зеленський має свою відповідь
В Україні – 14 неукомплектованих бригад, про контрнаступ говорити зарано, – Зеленський В Україні – 14 неукомплектованих бригад, про контрнаступ говорити зарано, – Зеленський
ЗСУ відійшли з мікрорайону Канал у Часовому Яру, – речник ОСУВ ЗСУ відійшли з мікрорайону Канал у Часовому Яру, – речник ОСУВ "Хортиця"
Поважати і співчувати, а не жаліти. Як спілкуватися з людьми без кінцівки або з протезом Поважати і співчувати, а не жаліти. Як спілкуватися з людьми без кінцівки або з протезом