USD
НБУ
40.76
Готівка
40.90
EUR
НБУ
43.85
Готівка
44.25
Втрати орків: 5 4 7 4 7 0 (+1200)
USD
НБУ
40.76
Готівка
40.90
EUR
НБУ
43.85
Готівка
44.25

Україна домовляється з ЄС про збільшення імпорту електроенергії

Наразі невідомо, про який саме обсяг імпорту йдеться
Електроенергія
Джерело: відкриті джерела

Україна веде переговори про максимізацію можливого імпорту електроенергії з країн Європейського Союзу. Це необхідно для компенсації генеруючих потужностей, які були зруйновані російськими атаками. Про це заявив міністр енергетики України Герман Галущенко, передає Reuters.

Повідомляється, що наразі Україна може імпортувати з країн ЄС не більше 1700 МВт-год електроенергії одночасно.

"Ми ведемо переговори. Наше завдання – максимізувати цю цифру…Технічно ми можемо отримувати більше 2 000 МВт-год, навіть 2 400 МВт-год. Я впевнений, що рішення буде прийнято", - Зазначив Галущенко.

При цьому, міністр не повідомив, який саме обсяг імпорту зараз обговорюється.  

Яка нині ситуація з українською енергетикою?

Російські атаки по українським енергетичним об’єктам посилилися з березня. Це призвело до введення лімітів споживання. Також повернулися й графіки погодинних відключень.

За даними "Укренерго", лише з 22 березня по 8 травня росіяни п’ять разів цілеспрямовано атакували всі великі теплові та гідроелектростанції. Через значні пошкодження вони не можуть виробляти стільки ж електроенергії, як до початку атак.

Для подолання дефіциту в енергосистемі залучаються імпорт та аварійна допомога з країн Європи. Але через масштабність пошкоджень цих заходів не вистачає для підтримки балансу в енергосистемі, кажуть в "Укренерго".

Зокрема, вчора, 23 травня, для подолання дефіциту в енергосистемі було активовано аварійне постачання електроенергії в Україну з енергосистем Румунії, Польщі, Словаччини.

Сьогодні вночі також застосовувалась аварійна допомога з Польщі та Румунії.

Новини за темою: Про енергосистему, яка страждає від російських обстрілів, тарифи та підготовку до зими. Розмова з колишнім міністром енергетики Олексієм Оржелем

Додамо

Як раніше повідомляв міністр енергетики України Герман Галущенко, масовані атаки окупантів завдали українській енергетиці збитків на понад один мільярд доларів. За його словами, основних пошкоджень внаслідок масованих атак зазнали об’єкти теплової та гідрогенерації, а також системи передачі електроенергії.

На початку місяця уряд виділив 7,168 млрд гривень на відбудову енергосистеми України. Зазначалося, що за ці кошти буде закуплено обладнання для відновлення високовольтної мережі, а також для кращої синхронізації енергосистеми України та Європейського Союзу.

Читайте також:
У Києві збільшили суму компенсації за придбання генераторів ОСББ для багатоповерхівок: Як її отримати? У Києві збільшили суму компенсації за придбання генераторів ОСББ для багатоповерхівок: Як її отримати?
Ватні палички й одноразовий посуд під забороною? В уряді напрацьовують законопроєкт проти одноразової пластикової продукції Ватні палички й одноразовий посуд під забороною? В уряді напрацьовують законопроєкт проти одноразової пластикової продукції
Відсьогодні на імпорт яєць і цукру з України до ЄС діють тарифні квоти Відсьогодні на імпорт яєць і цукру з України до ЄС діють тарифні квоти
Україна через місяць може зіткнутися з дефолтом, – The Economist Україна через місяць може зіткнутися з дефолтом, – The Economist