USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

Україна будує трирівневу лінію оборони на всіх напрямках

Інженерну техніку для будівництва лінії оборони постачатиме Словаччина
зуби дракона на півночі України_4
Джерело: Командування об'єднаних сил ЗСУ

Україна будує трирівневу лінію оборонних рубежів, що слугуватиме захистом на всіх напрямках. Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час брифінгу в Ужгороді за підсумками зустрічі з прем'єром Словаччини Робертом Фіцо.

Інженерну техніку для будівництва лінії оборони постачатиме Словаччина.

"Сьогодні Україна будує масштабну трирівневу лінію оборонних рубежів – це захист на всіх напрямках. Уряд виділив на це десятки мільярдів гривень. Такий захист дозволить як стримувати противника, так і просуватися вперед. Ми потребуємо значної додаткової кількості інженерної техніки. З прем'єром Фіцо ми дійшли згоди, що будемо співпрацювати в питанні постачання такої техніки з боку Словаччини", – сказав він.

Очільник українського уряду зауважив, що словацькі приватні компанії поставлятимуть машини й броньовані ескалатори для розмінування на базі танка Т-72.

"Сьогодні можу сказати, що Словаччина вже ухвалила рішення для постачання двох машин для розмінування "Божена-4", аби наші сапери могли проводити відповідні роботи на деокупованій частині Херсонщини. Ми надзвичайно вдячні за це", – додав Шмигаль.

Раніше

Для посилення обороноздатності України Кабінет міністрів виділив додатково майже 2,5 млрд гривень на будівництво інженерно-технічних та фортифікаційних споруд. 

Крім того, з резервного фонду виділено ще 120 млн гривень для потреб Державної прикордонної служби.

Крім того, з цих коштів 1,4 млрд гривень піде на фортифікаційне обладнання оборонних рубежів. Ще 1,1 млрд гривень – на облаштування смуг невибухових загороджень.

Кабінет міністрів під час засідання 19 січня виділив рекордну суму на облаштування оборонних рубежів – 17,5 млрд гривень.

Читайте також:
Україна програє інформаційну війну, - політтехнолог Україна програє інформаційну війну, - політтехнолог
Окупанти впроваджують у школах ТОТ України новий пропагандистський предмет Окупанти впроваджують у школах ТОТ України новий пропагандистський предмет
Дані в ТЦК у будь-якому разі доведеться оновлювати, а за невиконання - штраф від 17 тис. грн, - адвокат Дані в ТЦК у будь-якому разі доведеться оновлювати, а за невиконання - штраф від 17 тис. грн, - адвокат
Росіяни обстріляли Харківщину: Серед загиблих є жінка на сьомому місяці вагітності, відомо й про чимало поранених Росіяни обстріляли Харківщину: Серед загиблих є жінка на сьомому місяці вагітності, відомо й про чимало поранених