USD
НБУ
39.47
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.18
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 2 9 8 0 (+1040)
USD
НБУ
39.47
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.18
Готівка
43.00

Борців із Росії та Білорусії допустили до міжнародних змагань: Як це стало можливо

Точні критерії відбору таких спортсменів та члени комісії будуть визначені в найближчі тижні
російські борці
Джерело: відкриті джерела

Бюро Об'єднаної Всесвітньої боротьби провело позачергове засідання, щоб обговорити можливість повернення борців з Росії та Білорусі до змагань після рекомендацій Виконкому Міжнародного олімпійського комітету минулого тижня, повідомляє UWW.

Бюро United World Wrestling підтвердило прагнення організації сприяти миру та братерству через спорт і свою солідарність з народом України. UWW продовжить підтримувати українську борцівську спільноту, як це робило від початку війни.

Як загальний принцип Бюро одноголосно підтримало повернення до змагань борців з Росії та Білорусі на умовах участі, визначених МОК.

Для старших вікових категорій має бути сформована незалежна комісія для перевірки допуску всіх спортсменів з Росії та Білорусі на основі рекомендованих МОК умов участі. Точні критерії та члени комісії будуть визначені в найближчі тижні.

Бюро схвалило негайно дозволити борцям вікових категорій U15 і U17 виступати як нейтральні спортсмени на міжнародних змаганнях.

"Упродовж історії спорт був засобом зближення людей. Боротьба як вид спорту має унікальну здатність об’єднувати людей з різних культур і походженням. Вона має великий потенціал, щоб допомогти у розбудові миру та толерантності між різними громадами, країнами та регіонами", – сказав Ненад Лаловіч, президент UWW.

Відсторонення російських спортсменів

Раніше ми детально розповідали про скандал, який спричинила ідея повернути представників РФ та Білорусі до великого спорту. Читайте усі деталі тут.

Також зазначимо, що Україна вже розпочала консультації щодо можливого бойкоту Олімпіади-2024, якщо до неї допустять росіян та білорусів. 

Як відомо, Україна, Польща, Латвія, Естонія та Литва виступили зі спільною заявою про недопущення спортсменів Росії та Білорусі до міжнародних спортивних змагань.

Читайте також:
Європарламент відмовився визнавати Путіна легітимним президентом РФ Європарламент відмовився визнавати Путіна легітимним президентом РФ
Кількість російських дронів на фронті за останні три місяці збільшилася щонайменше вдвічі, – джерела Кількість російських дронів на фронті за останні три місяці збільшилася щонайменше вдвічі, – джерела
Окупанти б’ють рекорд: Лише за березень суди РФ винесли майже 700 вироків за втечу зі служби Окупанти б’ють рекорд: Лише за березень суди РФ винесли майже 700 вироків за втечу зі служби
Росія може змінити тактику і обрати нові цілі для ударів по Україні, – ISW Росія може змінити тактику і обрати нові цілі для ударів по Україні, – ISW