USD
НБУ
39.52
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.36
Готівка
42.95
Втрати орків: 4 6 9 8 4 0 (+1120)
USD
НБУ
39.52
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.36
Готівка
42.95

Угорщина запровадить нові обмеження на імпорт сільгосппродукції з України

Таке рішення пояснюють необхідністю захистити угорських фермерів від ринкових коливань
пшениця
Джерело: відкриті джерела

Уряд Угорщини запровадить додаткові обмеження на імпорт сільськогосподарської продукції з України, щоб захистити угорських фермерів. Про це повідомляє AP з посиланням на заяву міністра сільського господарства Іштвана Надя.

Серед іншого Надь заявив, що рішення Євросоюзу дозволити безмитний імпорт агропродукції з України у 2022 році, щоб допомогти утримати економіку після повномасштабного вторгнення Росії, призвело до "значного надлишку пропозиції та значно нижчих цін" на європейському сільськогосподарському ринку.

Посадовець також звинуватив ЄС та його виконавчу комісію у неспроможності захистити європейських фермерів, які не змогли конкурувати з дешевшим імпортом, і підкреслив, що Угорщина вживатиме додаткових захисних заходів "у межах своєї національної компетенції".

"Брюссель і Єврокомісія зрадили угорських фермерів і натомість підтримують українських олігархів", – додав Надь.

Угорський міністр наголосив, що уряд ухвалив план із п'яти пунктів для допомоги фермерам. Він, зокрема, передбачає вимогу до продавців і логістичних компаній повідомляти про товари, на які поширюються імпортні обмеження і які імпортуються через Україну – незалежно від країни їхнього походження.

Надь уточнив, що під таке обмеження також підпадатимуть продукти переробки українського зерна.

Зазначимо, що минулого року Угорщина запровадила заборону на імпорт 24 українських сільськогосподарських продуктів, зокрема зернових та олійних культур, борошна, олії та деяких м'ясних продуктів. Водночас їхній транзит угорською територією дозволявся.

Минулого місяця угорський уряд вилучив зі списку український натуральний мед.

Раніше ми повідомляли, що ЄС посилить перевірки імпорту зерна з України через протести на кордоні. Євросоюз має перевірити, чи не виходять перевізники за межі угод і чи мають право на транзит.

Читайте також:
Україна вийшла на довоєнний рівень експорту, побивши рекорд у квітні Україна вийшла на довоєнний рівень експорту, побивши рекорд у квітні
Окупанти майже 180 разів обстріляли українські ТЕС від початку війни Окупанти майже 180 разів обстріляли українські ТЕС від початку війни
Ситуація на фронті загострилась, – Сирський Ситуація на фронті загострилась, – Сирський
Повернення чоловіків з-за кордону: Польща чекає ініціативи від України Повернення чоловіків з-за кордону: Польща чекає ініціативи від України